Praha: Krizový štáb jednal o odběrových místech, o dětských skupinách a o pomoci osobám bez domova

25.03.2020 17:10

Podle Krizového štábu hl. m. Prahy je stacionární odběrové místo na Výstavišti připraveno na zahájení provozu, další Praha připravuje společně s Armádou ČR ve Žlutých lázních. Zahájení provozu však stále závisí na kapacitách laboratoří a na dodání odběrového materiálu.

Praha: Krizový štáb jednal o odběrových místech, o dětských skupinách a o pomoci osobám bez domova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Štáb byl informován o situaci s ochrannými prostředky, o zajištění nouzové péče o děti rodičů vybraných profesí a projednal potřeby města pro provoz sociálních zařízení a zařízení pro osoby bez domova.

K dnešnímu dni je na území Prahy 22 dětských skupin vždy maximálně po 15 dětech rodičů vybraných profesí. Město je v kontaktu se zaměstnavateli a úřady městských částí, rodiče jsou informováni prostřednictvím zaměstnavatelů.

Praze chybí respirátory třídy FFP3, na týden je jich zapotřebí – mimo zdravotnická zařízení zřizovaná státem - 150 000 ks. Krizový štáb velmi oceňuje masky, které město obdrželo od ČVUT a které byly předány pražské záchrance. Děkuje rovněž všem, kteří poskytují dary a přinášejí textilní roušky do stanů Českého červeného kříže před budovou Nové radnice na Mariánském náměstí. Roušky jsou distribuovány zejména do zařízení sociální péče.

Praha se snaží zajistit nezbytnou pomoc a podporu ohroženým skupinám obyvatel prostřednictvím sociálních služeb napříč celým spektrem služeb, tj. bez ohledu na druh registrované služby. Žádá proto Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, aby přesuny zdrojů nutné k zajištění jejich činnosti nevedly ke krácení neinvestičních prostředků. Žádá zároveň, aby ministerstvo uvolnilo potravinovou a materiální pomoc pro nejohroženější skupiny obyvatel, zejména pro osoby bez domova. Město zajišťuje pro tyto osoby ubytovací kapacity a také jim poskytuje nezbytnou materiální, zejména potravinovou pomoc.

Krizový štáb hl. m. Prahy opakovaně apeluje na předsedkyni Krizového štábu Středočeského kraje, aby souhlasila s omezením příměstské železniční i autobusové dopravy dle aktuálního počtu cestujících a situace dopravců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…