Praha: Lidé rozhodli, rozsvěcování stromu a vánoční trhy se většině líbí

02.02.2017 8:36

Pražský magistrát v internetovém dotazníku zjišťoval, jak jsou lidé spokojeni s vánočními trhy a s rozsvěcováním vánočního stromu.

Praha: Lidé rozhodli, rozsvěcování stromu a vánoční trhy se většině líbí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze

Dotazník byl spuštěn 3. ledna a do jeho ukončení 1. února 2017 se v něm nashromáždilo 757 odpovědí. Tři čtvrtiny lidí v něm souhlasí s rozsvěcováním vánočního stromu v hodinových intervalech a téměř devadesáti procentům se Vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí líbily.

Na otázku, zda se Vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí líbily, lidé z 88,1 % (667) odpověděli, že ano. Téměř tři čtvrtiny dotazovaných (74,6 %, 565) uvítaly, že se vánoční strom na Staroměstském náměstí rozsvěcoval v hodinových intervalech. S kulturním programem trhů bylo spokojeno 85,7 % respondentů (601). V tomto případě však šlo o nepovinnou otázku, která byla zodpovězena 701 krát.

V otevřené otázce měli dotazovaní možnost obecně zhodnotit vánoční trhy. Slovní hodnocení využilo 213 respondentů. Nejkritizovanější byl nabízený sortiment zboží v prodejních stáncích, chybějící řemesla i množství lidí. Chválu naopak získala výzdoba a samotná atmosféra trhů. Mezi zajímavými komentáři se objevila i chvála na slovenské halušky s kapustou nebo stesk po brněnském či olomouckém moštu. I přes četné kritické komentáře sortimentu zboží s ním v uzavřené otázce vyjádřilo spokojenost 68,2 % dotazovaných (516).

Ze všech dotazovaných bylo 79,4 % (601) Pražanů a celkem 69,5 % (526) žen. Nejčastěji odpovídali lidé ve věku 35 až 55 let (41,2 %, 312), dále pak lidé ve věku 15 až 35 let (40,4 %, 306) a nejmenší zastoupení měli lidé nad 55 let (18,1 %, 137). Lidé do věku 15 let se internetového průzkumu zúčastnili pouze dva (0,3 %).

Dotazník byl vytvořen v nástroji Google Forms a obsahoval šest povinných uzavřených otázek, jednu nepovinnou uzavřenou otázku vztahující se ke kulturnímu programu a jednu nepovinnou otevřenou otázku sloužící k obecnému hodnocení trhů. Tři z povinných uzavřených otázek se vztahovaly k osobě respondenta (věk, pohlaví, bydliště). Dotazník magistrát propagoval na portálu praha.eu, facebooku města a v dalších kanálech příspěvkové organizace Prague City Tourism nebo společnosti Taiko, která trhy zřizuje. S žádostí o vyplnění dotazníku byli prostřednictvím emailu také osloveni zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…