Praha: Městské části mohou rozšířit parkovací zóny

02.06.2020 8:35

S možným rozšířením parkovacích zón navrženým některými městskými částmi dnes souhlasila Rada hlavního města Prahy. Ke zvětšení parkovacích zón nyní může dojít například v Praze 5, 6, 9, 18 a 21, dále mohou být parkovací zóny vyznačeny na celém území Prahy 10.

Praha: Městské části mohou rozšířit parkovací zóny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Městská část Praha 10 se dlouhodobě potýká s problémem parkování obyvatel jiných městských částí na svém území, a to již od doby zavedení zón placeného stání v městských částech Praha 2 a Praha 3. Proto se vedení městské části v minulém volebním období rozhodlo pro zpracování analýzy dopravy v klidu, která špatnou situaci potvrdila. Současné vedení městské části tak požádalo hl. m. Prahu o realizaci zón placeného stání i na jejím území.

V Praze 5 se zvažuje rozšíření zón na oblast sídliště Podbělohorská a Cibulky, v Praze 6 na zbytek území Hanspaulky. V Praze 9 by mohl být do oblasti parkovacích zón zahrnut i Střížkov, Prosek, Krocínka a Libeň, v Praze 18 pak centrální část sídliště Letňany. V Praze 21 a v Praze – Klánovicích může vzniknout parkovací zóna v okolí železniční zastávky Praha – Klánovice, které se dlouhodobě potýká s negativními dopady živelného P+R v její blízkosti.

„Zóny placeného stání mají za úkol chránit rezidenty, aby mohli zaparkovat v blízkosti svého domova. Je to vždy na rozhodnutí místní radnice, zda si o zóny zažádají,“ řekl náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu Adam Scheinherr.

Městské části ve spolupráci s Technickou správou komunikací nyní zajistí vhodné rozmístění rezidentských a smíšených parkovacích úseků, vhodné navržení dopravního značení a dodání parkovacích automatů zejména pro městskou část Praha 10, a to skrze optimalizaci současné sítě parkovacích automatů. Málo používané automaty budou postupně přemisťovány na místa s větším vytížením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.