Praha: Michal Lang bude řídit Divadlo pod Palmovkou

21.05.2013 13:18

Rada hl. m. Prahy dnes jmenovala Michala Langa na pozici nového ředitele Divadla pod Palmovkou.

Praha: Michal Lang bude řídit Divadlo pod Palmovkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

 

Jmenování nabývá účinnosti od 1. září 2013 a je na dobu neurčitou. Bylo tak učiněno na návrh komise, která vybrala nového ředitele v otevřeném výběrovém řízení. Lang tak vystřídá v křesle dlouholetého šéfa divadla Petra Kracíka.
 
„Do vedení divadla se přihlásilo sedm erudovaných uchazečů. Konkurz se konal v polovině března tohoto roku a komise se při výběru nového ředitele většinově shodla na Michalu Langovi. Myslím si, že komise vzala na vědomí jeho velmi úspěšné působení v činoherním  divadle F. X. Šaldy v Liberci a jsem si jist, že nový ředitel obohatí pražskou divadelní scénu,“ konstatoval k volbě nového ředitele radní pro oblast kultury radní Václav Novotný (TOP 09). 
 
Na pozici ředitele Divadla pod Palmovkou podalo přihlášku celkem sedm uchazečů, z nichž všichni splnili stanovené náležitosti. Odborná komise doporučila městské radě na první místo Mgr. Michala Langa. Další pořadí nebylo stanoveno. Komise Rady HMP posuzovala u jednotlivých uchazečů plány rozvoje a návrh koncepce činnosti příspěvkové organizace Divadlo pod Palmovkou. Součástí byl rovněž pohovor se členy komise, kde bylo třeba koncepci obhájit a zodpovědět další doplňující dotazy.
 
Nově zvolený ředitel Michal Lang je v současné době šéfem činohry libereckého divadla F. X. Šaldy. Je činný také jako režisér, kromě divadelní režie se věnuje i psaní her a skládání hudby. V minulosti působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v pražském Činoherním klubu, v Divadelním sdružení CD 94 nebo ve Švandově divadle.
 
Současnému řediteli Petrovi Kracíkovi, který své působení ukončí k 31. srpnu 2013, vyslovila městská rada poděkování za dlouholetou, náročnou a zodpovědnou práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…