Praha: Michal Lang bude řídit Divadlo pod Palmovkou

21.05.2013 13:18

Rada hl. m. Prahy dnes jmenovala Michala Langa na pozici nového ředitele Divadla pod Palmovkou.

Praha: Michal Lang bude řídit Divadlo pod Palmovkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

 

Jmenování nabývá účinnosti od 1. září 2013 a je na dobu neurčitou. Bylo tak učiněno na návrh komise, která vybrala nového ředitele v otevřeném výběrovém řízení. Lang tak vystřídá v křesle dlouholetého šéfa divadla Petra Kracíka.
 
„Do vedení divadla se přihlásilo sedm erudovaných uchazečů. Konkurz se konal v polovině března tohoto roku a komise se při výběru nového ředitele většinově shodla na Michalu Langovi. Myslím si, že komise vzala na vědomí jeho velmi úspěšné působení v činoherním  divadle F. X. Šaldy v Liberci a jsem si jist, že nový ředitel obohatí pražskou divadelní scénu,“ konstatoval k volbě nového ředitele radní pro oblast kultury radní Václav Novotný (TOP 09). 
 
Na pozici ředitele Divadla pod Palmovkou podalo přihlášku celkem sedm uchazečů, z nichž všichni splnili stanovené náležitosti. Odborná komise doporučila městské radě na první místo Mgr. Michala Langa. Další pořadí nebylo stanoveno. Komise Rady HMP posuzovala u jednotlivých uchazečů plány rozvoje a návrh koncepce činnosti příspěvkové organizace Divadlo pod Palmovkou. Součástí byl rovněž pohovor se členy komise, kde bylo třeba koncepci obhájit a zodpovědět další doplňující dotazy.
 
Nově zvolený ředitel Michal Lang je v současné době šéfem činohry libereckého divadla F. X. Šaldy. Je činný také jako režisér, kromě divadelní režie se věnuje i psaní her a skládání hudby. V minulosti působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v pražském Činoherním klubu, v Divadelním sdružení CD 94 nebo ve Švandově divadle.
 
Současnému řediteli Petrovi Kracíkovi, který své působení ukončí k 31. srpnu 2013, vyslovila městská rada poděkování za dlouholetou, náročnou a zodpovědnou práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…