Praha: Na Černém Mostě začala přeměna Divočiny v park

04.12.2017 12:15

Na Černém Mostě začaly první terénní úpravy pozemku na kraji sídliště Vybíralova v sousedství kulturního centra Plechárna. Pozemek je zatím označovaný jako Divočina. Hlavní město tak zahájilo přeměnu zanedbaného místa, které bylo plné nevzhledných křovin, na místo, které bude sloužit občanům k setkávání a trávení volného času.

Praha: Na Černém Mostě začala přeměna Divočiny v park
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Jedním z cílů plánovaných změn je zapojení občanů do proměny prostoru. Mohou navrhovat a společně s architekty vymýšlet budoucí podobu parku a jeho využití. Mezi návrhy jsou např. instalace cvičebních prvků pro seniory, stoly s lavičkami pro hraní deskových her či vytvoření zóny pro pikniky. Správcem prostoru se stane příspěvkové organizaci Praha 14 kulturní, p.o

„První terénní práce zahájily proces přeměny zanedbaného místa na Černém Mostě ve smysluplný prostor, který bude dobře sloužit obyvatelům a jejich volnému času. Podobné aktivity podporuji, protože přispívají k oživení našeho města a vdechují nový život nevyužitým místům. Důležité je v tomto případně také zapojení místních obyvatel do návrhu budoucí podoby parku,“ uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská.

Pilotní projekt získá finanční podporu magistrátu hl. m. Prahy. Náklady na transformaci pozemku nepřesáhnou 910 tisíc korun.

Webové stránky Plechárny: http://www.plecharnacernymost.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…