Praha: Na Václavském náměstí skončila výstava „Ulice není moje volba…“

11.02.2017 7:34

Až do včerejšího dne se mohli návštěvníci horní části Václavského náměstí podívat na výstavu „Ulice není moje volba…“, která byla součástí stejnojmenné kampaně věnované problematice bezdomovectví.

Praha: Na Václavském náměstí skončila výstava „Ulice není moje volba…“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Realizovalo ji Centrum sociálních služeb Praha a svou záštitu jí udělil pražský radní pro oblast sociálních služeb Daniel Hodek. O dalším umístění putovní výstavy, která na Václavském náměstí skončila, se nyní jedná.

„Kampaní, kterou jsme zahájili v říjnu loňského roku, jsme chtěli oslovit širokou veřejnost, aby byla přívětivější a tolerantnější k lidem žijícím na ulici, což je vždy velmi složité životní období. Zda se nám cíle podařilo dosáhnout, uvidíme v následujících měsících, ale jsem přesvědčen, ale alespoň někoho se nám ke změně názoru na lidi bez domova přesvědčit podařilo,“ uvedl radní Daniel Hodek.

Kampaň měla upozornit nejen Pražany, ale i návštěvníky metropole například na fakt, že ne každá člověk bez domova se na ulici dostal vlastní vinou a nezvolil si tuto cestu dobrovolně. Měla tedy přispět k větší toleranci tohoto jevu u veřejnosti a tím i k efektivnějšímu řešení této problematiky v hlavním městě. Byla záměrně koncipována na podzim a zimu, kdy nastává potřeba zvýšené pomoci lidem bez přístřeší.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…