Praha: Nadační fond Cesta ke vzdělání letos opět podpoří projekty pražských škol a žáků

21.02.2017 15:57

Nadaní žáci a studenti pražských středních a vyšších odborných škol, jejich pedagogové či samotné školy mohou již podeváté žádat o příspěvek na realizaci svých projektů v rámci výzvy, kterou schválila na své schůzi správní rada Nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

Praha: Nadační fond Cesta ke vzdělání letos opět podpoří projekty pražských škol a žáků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Grantový program „Cesta ke vzdělání 2017“ je zaměřen zejména na podporu účasti nadaných žáků pražských středních škol a studentů vyšších odborných škol a konzervatoří na zahraničních stážích, soutěžích, festivalech, přehlídkách či konferencích.

„V době, kdy mezinárodní spolupráce zemí a firem je neodmyslitelnou součástí našeho života, považuji za důležité, abychom našim studentům zajistili nejen kvalitní vzdělání na domácích školách, ale nezbytností je i získání zahraničních zkušeností. Nadační fond Cesta ke vzdělání dlouhodobě mezinárodní spolupráci škol podporuje a jsem ráda, že je tomu tak i v letošním roce,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro školství a EU fondy Irena Ropková, která je předsedkyní dozorčí rady Nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

O nadační příspěvky mohou žádat zákonní zástupci nezletilých žáků nebo zletilí žáci středních škol, studenti vyšších odborných škol a konzervatoří působících na území Hlavního města Prahy, pedagogové pražských škol nebo samotné školy. Termín uzávěrky podání žádostí je ke dni 31. 3. 2017, podrobnosti naleznete na stránkách cestakevzdelani.praha.eu v sekci „Výzvy“.

Grantový program je zaměřen na podporu studijních pobytů žáků a studentů a stáží pedagogů pražských škol na partnerských školách v zahraničí a na pomoc při jejich účasti na zahraničních soutěžích, festivalech, přehlídkách a konferencích, na podporu rozvoje odborné spolupráce pražských škol s jejich zahraničními partnery a přípravy mezinárodních soutěží, festivalů a přehlídek organizovaných pražskými školami na území Hlavního města Prahy, dále na usnadňování vzdělávání pražských žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a podporu přípravy studentů na budoucí zaměstnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…