Praha: Náměstek Dolínek bude jednat s městskými částmi na téma dopravy

11.06.2016 10:34

Tento týden odstartovala „tour“ náměstka pro dopravu Petra Dolínka po jednotlivých městských částech hlavního města Prahy, která navazuje na proběhlé loňské návštěvy. Tématem série jednání je rozvoj dopravní infrastruktury, nejpalčivější problémy a priority v oblasti dopravy. První setkání s představiteli radnice v letošním proběhlo ve čtvrtek 9. června na Praze 4.

Praha: Náměstek Dolínek bude jednat s městskými částmi na téma dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Cílem jednání se zástupci městských částí je řešit dopravní problematiku v dané oblasti a získat podměty pro další rozvoj dopravní infrastruktury. Chci zjistit, co jednotlivé městské části aktuálně nejvíce trápí a jaké jsou jejich priority v oblasti dopravy, zvyšování bezbariérovosti, cyklodopravy, oprav komunikací či potřeb budování protihlukových opatření,“ popisuje záměr návštěv Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy pro dopravu.

Tématem jednání na Praze 4, kterého se zúčastnil za Prahu 4 starosta a místostarostové, byl především projekt zón placeného stání, jehož koncepce je  Prahou 4 v současné době přepracovávána. Hovořilo se také o Branické ulici nebo zakrytí ulice Spořilovské.

„Při jednání jsme se zásadním způsobem posunuli vpřed v koordinaci projektu rekonstrukce Branické ulice a zakrytí Spořilovské parkovou úpravou,“ uvedl starosta městské části Praha 4 Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ). „Významným způsobem se také podařilo zohlednit připomínky veřejnosti k chytaným parkovacím zónám.“

„Věřím, že z jednání s jednotlivými městskými částmi vyplyne mnoho podnětů i konkrétních bodů, na kterých budeme moci společně pracovat. Setkání na Praze 4 v tomto směru hodnotím velmi pozitivně. Mým cílem je, aby priority města v oblasti dopravy maximálně vycházely ze skutečných potřeb a požadavků městských částí a my jsme nacházeli kompromisní řešení, která budou především ku prospěchu obyvatelů Prahy i jejích návštěvníků,“ dodává Petr Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…