Praha: Primátor předal ceny vítězům soutěže Pražského jara 2013

15.05.2013 18:47

V Brožíkově sále Staroměstské radnice se dnes konalo slavnostní předání cen laureátům 65. Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro 2013 v oborech lesní roh a varhany. Ceny hl. m. Prahy předal primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

Praha: Primátor předal ceny vítězům soutěže Pražského jara 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Za dobu svého trvání objevila soutěž řadu nadějných talentovaných interpretů, ze kterých se staly hvězdy koncertních pódií. Přál bych i těm, kteří dnes převzali ceny, aby se pro ně letošní Pražské jaro stalo příležitostí ke vstupu do velkého hudebního světa,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Vítězkou 65. ročníku mezinárodní hudební soutěže Pražského jara v oboru lesní roh se stala jednadvacetiletá Kateřina Javůrková, členka Pražská komorní filharmonie. V oboru varhany přiřkla porota vítězství o rok staršímu polskému varhaníkovi Karolu Mossakowskimu. Vítězové se představí na příštím ročníku festivalu Pražské jaro.

Soutěž probíhala od 7. května 2013, v obou oborech se do ní přihlásilo celkem 134 účastníků z 28 států. Příští ročník soutěže bude mít obory hoboj a fagot, v roce 2015 se bude soutěžit v oborech flétna a klarinet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …