Praha: Rada schválila druhé kolo grantů na prevenci kriminality v roce 2013

27.08.2013 18:34

Rada hlavního města Prahy dnes schválila druhé kolo grantů v oblasti prevence kriminality v roce 2013, a to ve výši 321 tisíc korun. V rámci udílení grantů bude také posílen rozpočet pro městské části hl. m. Prahy v celkové výši 261 680 Kč. O tom však ještě musí rozhodnout na zářijovém zasedání Zastupitelstvo hlavního města Prahy.

Praha: Rada schválila druhé kolo grantů na prevenci kriminality v roce 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Granty na podporu prevence kriminality na území Prahy jsou důležitým nástrojem na snížení sociálně patologických jevů. Snažíme se v naší metropoli snížit pouliční kriminalitu, majetkovou a násilnou kriminalitu. Granty jsou určeny především pro občanská sdružení, nadace, Městskou policii hl. m. Prahy, Policii ČR a městské části hl. m. Prahy,“ řekl primátor hl. m. Prahy Tomáš Hudeček.

Celkem bylo přijato a posuzováno 96 projektů s celkovou požadovanou částkou 26 855 590 Kč. V rozpočtu hl. m. Prahy je pro rok 2013 na projekty prevence kriminality vyčleněna částka 11 607 000 Kč. Ve druhém kole grantů v oblasti prevence kriminality byly vybrány například projekty DOM proti kriminalitě mladých lidí bez rodinného zázemí, Dětský domov cup, či projekt Prevence rozvoje problémového chování dětí a mladistvých v náhradní péči.

Přijatými projekty, které jsou doporučeny k financování a realizaci v rámci programu prevence kriminality hlavního města Prahy ve II. kole, se na svém zasedání dne 17. června 2013 zabývala Komise Rady hlavního města Prahy pro udělování grantů v oblasti prevence kriminality na území hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…