Praha: Rada vybrala společnost pro sběr nepoužitelných léků z lékáren

12.09.2018 19:45

O výběru nejvhodnější nabídky veřejné zakázky na zajištění sběru, svozu a odstranění nepoužitelných léčiv z lékáren na území hlavního města rozhodla Rada hl. m. Prahy. Vítězem se stala společnost EKOM CZ, a. s. s nabídkovou cenou 2 520 000 Kč bez DPH, smlouva bude uzavřena od 1. 10. 2018 na dva roky.

Praha: Rada vybrala společnost pro sběr nepoužitelných léků z lékáren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Smlouva se současným dodavatelem na zajištění této služby končí 30. 9. 2018, neboť byla z jeho strany předčasně vypovězena bez uvedení důvodu. Je proto třeba co nejrychleji uzavřít navazující smlouvu, jelikož lidé odevzdávají léky do lékáren nepřetržitě a neuzavření smlouvy v požadovaném termínu by znamenalo kolaps zavedeného systému a hromadění léků v lékárnách.

„Během krátké doby se podařilo vysoutěžit novou firmu na zajištění sběru svozu a odstranění nepoužitých léčiv. Pražané tak mohou být i nadále bez starostí, kam se starými léky. Stačí je odnést do nejbližší lékárny, kde se o ně postarají,“ upřesnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…