Praha: Radní Udženija podpořila vznik galerie umění v centru města

14.03.2012 13:36

Radní Aleksandra Udženija podpořila vznik galerie umění v centru města V Praze dnes zahájí svoji činnost nová interaktivní galerie, která je zaměřena především na dětské diváky a na ty, kteří rádi pracují s vlastní fantazií a nebojí se tvořit. Cílem Galerie umění pro děti (GUD) je stát se místem, kde bude mít celá rodina k vystaveným exponátům nejen otevřený přístup, ale může se společně podílet i na jejich tvorbě.

Praha: Radní Udženija podpořila vznik galerie umění v centru města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Město Praha je středoevropským centrem kultury. Chybějí zde ale interaktivní místa, která jsou určena výhradně dětem. Proto jsem přivítala vznik této nevšední galerie. Dětská fantazie je v dnešní době potlačována masmediální kulturou, a proto vidím v tomto projektu velký význam a přínos pro její rozvoj. I tak si představuji oživování centra Prahy,“ řekla Aleksandra Udženija, radní hl. m. Prahy a maminka dvou dětí.

První interaktivní výstava Umění v recyklaci představí díla současných umělců na téma práce s odpadovými materiály. Kurátorka výstavy - Monika Burian Jordan (prezidentka Art for public, o.s.) oslovila umělce, kterým je téma ekologie blízké. Partnerství nad výstavou převzalo Hlavní město Praha, záštitu poskytlo Ministerstvo životního prostředí a městská část Praha 1. Provozovatelem galerie je společnost Umění pro děti, o.p.s., která byla založena jako nezisková organizace za účelem podpory vztahu dětí k umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …