Praha: S PRAGUE CARD mohou turisté cestovat zdarma

27.03.2014 10:30

Pražská turistická karta – tzv. PRAGUE CARD zahajuje od dubna letošního roku dosud nejširší program ve své historii. Kromě řady výhod v podobě průvodcovských služeb či bezplatné návštěvy do turistických objektů především nabídne novinku - bezplatné využití dopravy v rámci pražské MHD.

Praha: S PRAGUE CARD mohou turisté cestovat zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Na adresu PRAGUE CARD se proto vyjádřil i Václav Novotný, náměstek pražského primátora a radní pro kulturu. Jak uvedl, Pražská turistická karta je v neposlední řadě také významná psychologická záležitost: „Zhruba osmdesát procent turistů, kteří do Prahy zavítají, jsou a nadále budou individuální turisté. Přijíždějí k nám zhruba na tři dny podobně jako do jiných evropských destinací, které od Prahy a naopak Prahu od nich nijak neodlišují. A tito turisté se zde chtějí cítit svobodně, bezpečně a komfortně. A tato karta jim tuto psychologickou jistotu nyní plně poskytuje.“

Podle Novotného je karta navíc schopna generovat dodatečnou návštěvnost. Její prodejnost v počtu 100 000 kusů ročně pokrývá 2 a půl milionů přenocování a 4 milióny individuálních turistů, pro které je silným motivačním nástrojem pro návštěvu naší metropole.

Rovněž tak zástupci Prague City Tourism a Prague Card očekávají, že možnost využití karty k dopravě zvýší o tuto kartu další zájem a bude ji využívat ještě mnohem více návštěvníků Prahy, kteří její prostřednictvím výrazně ušetří.

Kromě toho si Pražská turistická karta získala další cennou devizu. „Jejím prostřednictvím jsme vlastně dosáhli vzácného souladu. Je důkazem, že veřejné městské instituce a Dopravní podnik jsou schopni spolupracovat se soukromě právními subjekty zcela normálně a bez předpojatosti k užitku nás všech,“ zdůrazňuje Václav Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…