Praha: Soudní spor o platnost odvolání bývalého ředitele SPŠ Na Třebešíně skončil smírem

13.12.2016 14:30

Soudní spor vyvolaný bývalým ředitelem Střední průmyslové školy Na Třebešíně Františkem Bártlem, který žaloval hlavní město a školu o neplatnost svého odvolání, skončil schválením smíru. Ten se přitom vztahuje pouze k datu odvolání. Radní hlavního města Prahy pro oblast školství Irena Ropková soudní smír vítá.

Praha: Soudní spor o platnost odvolání bývalého ředitele SPŠ Na Třebešíně skončil smírem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

„Bylo zapotřebí předejít růstu soudních výloh a zabránit dalšímu poškozování dobrého jména školy,“ vysvětlila.

Soudní spor vedený po podání žaloby bývalým ředitelem Střední průmyslové školy Na Třebešíně Františkem Bártlem u Obvodního soudu pro Prahu 10 skončil dnešním dnem schválením smíru. Ten stanovuje skončení pracovního poměru dohodou ke dni 26. 2. 2016 a současně nepřiznává žádnému z účastníků náhradu nákladů řízení. „Smír, navržený dříve právním zástupcem pana Bártla, byl pro hlavní město nepřijatelný. Jeho obsahem mělo být zejména poděkování za kvalitní práci pro školu, což mi připadá v kontextu celé kauzy zcela absurdní. Od října 2015 do ledna 2016 ředitel o šikaně věděl a v této věci nekonal, i když zasáhnout měl a mohl. Jsem ráda, že se nakonec před soudem podařilo najít shodu o smíru ryze technického charakteru,“ uvedla radní hlavního města Prahy pro oblast školství Irena Ropková.

V případě dalšího pokračování sporu by podle radní Ropkové rostly náklady spojené s právním zastupováním a další poškozování dobrého jména školy. „Za důvody, které vedly městskou radu k odvolání bývalého ředitele, si každopádně stojím a jsem přesvědčena, že by před soudem obstály a žaloba by byla nakonec zamítnuta. Soudní spor by však mohl trvat velmi dlouho a po celou tuto dobu by z prostředků daňových poplatníků muselo město i samotná škola platit právní zastoupení. Škola by byla navíc i nadále v médiích spojována se jménem pana Bártla, což není v ničím zájmu,“ vysvětluje radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…