Praha: V novém roce ve Werichově vile

20.12.2022 15:03 | Tisková zpráva

Milí přátelé, pomalu končí rok, ve kterém jsme po složitých předešlých obdobích mohli opět s radostí říci, že kultura a Werichova vila žije! A to díky vám, neboť jste na nás nezapomněli a zachovali nám svou přízeň. Srdečně vám děkujeme.

Praha: V novém roce ve Werichově vile
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

Ale ani my jsme nezapomněli na vás a přichystali jsme pestré kulturní zážitky, kvůli kterým stojí za to nemít nohy v teple a přijít k nám do vily. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

Již tradičně začneme humorem. Dvojice stand-up komiků Čermák a Staněk k nám zavítají s novým představením Greatest Show On Earth, ve kterém si nemůžete být jistí vůbec ničím!

O tom, jak Werichova vila a ostrov Kampa měnily svou tvář v průběhu staletí, bude ve své přednášce vyprávět architekt Marek Tichý.

V rámci hudebně-zábavného pořadu Pod starou lucernou, který nově uvádíme ve vile, se budete moci zaposlouchat do nestárnoucích českých písní a hlavně vyprávění hosta Jaroslava Satoranského.

Pokud byste měli hudby málo, Werichovci si pro vás tentokrát připravili setkání s kytaristou a písničkářem Janem Matějem Rakem. Ten je znám svými kytarovými úpravami skladeb Jaroslava Ježka.

Znovu se můžete potkat i s Ljubou Krbovou v oblíbeném komorním a silném monodramatu Margaritě. Část výtěžku ze zakoupených vstupenek putuje na podporu Bellis Young and Cancer - Aliance žen s rakovinou prsu.

Představitelé spolku ProART vás seznámí s osudy slavných osobností dob minulých. Z dopisů Sandové Chopinovi zjistíte, jak jejich bouřlivý vztah poznamenal životy obou z nich. Poté se zhmotní Seifertova báseň Píseň pro Viktorku, která představuje milostné vyznání Boženě Němcové. Nakonec v pomyslném divadelním rozhovoru dvou bratrů zrekapitulují život režiséra a herce Huga Haase.

Loučíme se s vámi citátem pana Wericha: „Smích je svátkem obličeje“ a přejeme vám, ať máte v novém roce co nejčastěji důvod mít úsměv od ucha k uchu!

Pohodový nový rok plný lásky, radosti a hlavně zdraví!

Tým WV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…