Praha: Změny tramvajových linek začnou platit na konci srpna

22.06.2016 10:45

Rada hlavního města Prahy schválila návrh linkového vedení tramvají, který začne platit 28. srpna letošního roku. Finálnímu návrhu předcházela podrobná veřejná debata s městskými částmi i občany a byla zapracována většina jejich připomínek.

Praha: Změny tramvajových linek začnou platit na konci srpna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Finální podoba linkového vedení tramvají je výsledkem, troufám si říct, největšího pražského kompromisu posledních let. Od začátku přípravy jsem trval na tom, aby byl dán maximální prostor požadavkům městských částí a občanů, a jsem rád, že ho dostali. Troufám si tvrdit, že výsledek je velmi dobrý a pomůže Pražanům. Zároveň velmi rád slibuji, že jde o řešení, které by mělo nyní zůstat stabilní na řadu příštích let,“ uvedl náměstek primátorky pro dopravu a sport Petr Dolínek.

Důvodem ke změně byla dostavba nového úseku metra do stanice Nemocnice Motol a s tím související poklesem vytížení tramvajových spojů, připomínky městských částí na zřízení či obnovení některých přímých tramvajových spojení a potřebou posílení provozu PID v souvislosti s připravovaným rozšířením zón placeného stání. Zásadním podkladem pro přípravu změn byly podněty od městských částí a veřejnosti.

V závěru dubna 2016 byly veřejnosti předloženy tři variantní návrhy možného vývoje tramvajové sítě (modrý základních úprav, oranžový příležitostí a zelený vídeňský), které byly postoupeny městským částem k připomínkám. Finální fialový návrh zahrnuje prvky současného stavu, modrého a oranžového návrhu.

Celkové navýšení objemu výkonů v tramvajové dopravě dle finálního návrhu činí ročně 4,5 % ( cca 130 mil Kč). Potřebné finanční prostředky v roce 2016 budou řešeny v rámci pravidelného čtvrtletního vyúčtování roku 2016. Pro rok 2017 bude navýšení zahrnuto do plánu výkonů schvalovaných v rámci rozpočtu hl. m. Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…