Praha bude zadávat oponentní posudky k zakázkám odboru informatiky

10.12.2011 21:21

Městská rada dnes rozhodla, že zajišťování oponentních posudků na výběrová řízení připravovaná odborem informatiky Magistrátu hl. m. Prahy, jejichž předpokládaná hodnota přesáhne 2 miliony korun, bude v kompetenci ředitele magistrátu. Hlavní město tak chce bojovat proti korupci.

Praha bude zadávat oponentní posudky k zakázkám odboru informatiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Jsem rád, že radou prošel můj původní návrh, který zamezí chybám, jako v případě Opencard. Již nebude chybět kontrola před plánovaným investičním záměrem. Posudky představují důležité preventivní opatření proti korupci, kdy hledáme všechna možná řešení, abychom korupčnímu prostředí na magistrátu zamezili," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

„V případě, že oponent vysloví proti zakázce námitky, bude materiál z rady stažen a znovu projednán. Posudek jednoznačně stanoví, zda je z technického hlediska zakázka v pořádku a její pořizovací cena či další finanční dopady odpovídají realitě," dodal ředitel magistrátu Martin Trnka, který má realizaci posudků na starosti.

Dnešním rozhodnutím je také posílena úloha věcně příslušného člena Rady hlavního města Prahy s tím, že proces posuzování a odsouhlasování veřejných zakázek odboru informatiky zahrnuje i zakázky pod 2 miliony korun, které by v budoucnu mohly vyvolat potřebu dalších finančních prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…