Praha i letos podpoří projekt Středoškolského sněmu

16.05.2018 8:38

Pražští radní i v letošním roce podpoří projekt Středoškolského sněmu hlavního města Prahy, který organizuje Česká středoškolská unie. Návrh na dnešním jednání městské rady předložila radní pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Praha i letos podpoří projekt Středoškolského sněmu
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

 Cílem celého projektu je aktivizovat žáky středních škol a umožnit jim participovat na politice města. Z pohledu krajů se jedná o zcela ojedinělý projekt.

„Mladí lidé mají právo se vyjadřovat k věcem veřejným. Většina žáků středních škol sice ještě nemá volební právo, to ale neznamená, že nemají nápady, jak naše město dále rozvíjet. Přeci jenom, budou v něm žít déle než generace, která v současnosti sedí v městském zastupitelstvu. Proto by jejich hlas měl být nejen slyšen, ale zejména vyslyšen,“ zdůvodnila podporu projektu Irena Ropková.

Podpora ze strany Prahy je určena jak na samotný středoškolský sněm, tak na podporu aktivit jednotlivých školských sněmů. Celkem se jedná o 190 tisíc korun.

Středoškolský sněm v Praze působí od listopadu minulého roku, kdy proběhlo ustavující zasedání. V únoru bylo na druhém jednání zvoleno předsednictvo sněmu v čele s Dominikem Duchkem z Gymnázia Arabská. Během jednání mají členové sněmu možnost diskutovat o problémech, které je na současném fungování města trápí a navrhovat možné změny. Na posledním jednání byla velkým tématem městská hromadná doprava a stravování ve školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…