Praha je na špici hodnocení Evropského týdne mobility

06.04.2017 16:47

Hlavní město je podle hodnocení Evropské komice v první desítce měst, která se v roce 2016 přihlásila k Evropskému týdnu mobility. Jde o významné ocenění, neboť loni se tato akce konala celkem ve 2 427 městech. Cenu za organizaci Evropského týdne mobility na téma „Chytrá mobilita. Silná ekonomika.“, který proběhl 16. - 22. září 2016, obdrželo švédské město Malmö.

Praha je na špici hodnocení Evropského týdne mobility
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V Praze byl kladně hodnocen především Den bez aut, který se uskutečnil na Národní třídě, a další dlouhodobá opatření pro zlepšení podmínek udržitelné mobility, které město v minulém roce realizovalo.

„V Praze máme největší počet aut v přepočtu na obyvatele v celé Evropě. Navíc je Praha velmi zatížena tranzitní dopravou. To s sebou pochopitelně nese řadu problémů od parkování, přes kolony, hluk, znečištění ovzduší až k nutnosti masivních investic do oprav silnic. Proto se musíme snažit motivovat lidi k tomu, aby alespoň občas dali před jízdou autem přednost MHD, kolu nebo pohybu pěšky. Ocenění je důkazem, že to snad neděláme špatně," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Letošním tématem Evropského týdne mobility, který se uskuteční opět v září ve stejném termínu, je „Sdílená mobilita tě posouvá“ (Sharing gets you further).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…