Praha má Hradčany, Uherské Hradiště zase Hradišťany

28.11.2021 17:02 | Tisková zpráva

Originální vystřihovánky s názvem Hradišťany představuje začátkem adventu město Uherské Hradiště. Panoráma, vytvořené z různých míst v Srdci Slovácka, je určeno k vystřižení a nalepení na okna. Stáhnout do počítače a vytisknout si je může každý i doma.

Praha má Hradčany, Uherské Hradiště zase Hradišťany
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Vystřihovánky představují 16 zajímavých míst v Uherském Hradišti a v jeho městských částech. Své vlastní panoráma si tak každý může sestavit třeba z kostela svatého Františka Xaverského, z kašny na Masarykově náměstí, z budovy bývalé synagogy, z vodárenské věže v nemocnici, kostelů v Jarošově, Míkovicích, Sadech, Mařaticích či z kapličky ve Véskách. Přidat si může i boží muka z Rybáren nebo řadu dalších budov.

„V této složité době jsme chtěli lidem přinést něco pozitivního, proto vznikly Hradišťany. Jsou milým dárkem pro všechny, kteří si budou chtít nejen v době adventu vyzdobit své domovy či místa, kde pobývají,“ přibližuje vznik vystřihovánek starosta města, Stanislav Blaha.

Vystřihovánky ve formátu pdf jsou připraveny volně ke stažení na webu města Uherské Hradiště (ZDE) a na webu městského informačního centra (ZDE). Vytisknout se dají na obyčejný papír na jakékoliv domácí tiskárně, a to buď jen vybrané budovy anebo celý komplet, který je připraven na 25 listech formátu A4. Pak už jen stačí Hradišťany vystřihnout a nalepit na okna třeba průsvitnou lepicí páskou.

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

Celé panoráma včetně dalších doplňujících prvků měří více jak 4 metry a na výšku dosahuje téměř půl metru. Využít se tak dají buď jednotlivé části či je možno panoráma rozdělit do více oken.

Vytištěné Hradišťany lze také zakoupit v Městském informačním centru na Masarykově náměstí. „Budeme rádi, když se Hradišťany dostanou k co nejvíce lidem, třeba i mimo naše město. Proto se vůbec nebudeme zlobit, pokud někdo stažený soubor přepošle třeba s vánočním pozdravem svým známým a kamarádům,“ doplnil Blaha.

Autorkou vystřihovánek je uherskohradišťská grafička Irena Jandová, která s městem již dříve pracovala na přípravě různých grafických materiálů.

Vystřihovánky Hradišťany si můžete stáhnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.