Praha poskytne dotaci Nemocnici Na Homolce

03.11.2017 16:37

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo návrh radního Radka Lacka na poskytnutí finančních prostředků formou dotace pro Nemocnici Na Homolce. Částka ve výši 850 tisíc Kč bude využita na upgrade stávající hyperbarické komory.

Praha poskytne dotaci Nemocnici Na Homolce
Foto: Nemocnice Na Homolce
Popisek: Nemocnice Na Homolce

„Tato hyperbarická komora slouží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Jednou z indikací pro použití je otrava oxidem uhelnatým, častější právě v období podzim-zima, kdy lidé používají karmu. Hyperbarická komora je jako jediná v Praze k dispozici 24 hodin denně pro potřeby Zdravotnické záchranné služby, naší příspěvkové organizace. Lze tedy říct, že se staráme o pacienty i po převozu do nemocnice a jejich osud nám není lhostejný,“ vysvětlil předkladatel návrhu Radek Lacko, radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví a bytové politiky.

Každoročně je s otravou oxidem uhelnatým v Nemocnici Na Homolce léčeno zhruba 20 osob. Dotace pomůže zlepšit komfort obsluhy (lékař bude mít větší přehled o pacientech v hyperbarické komoře) a upgrade počítačového systému zajistí bezvýpadkový provoz na dalších několik let. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…