Praha rozdělí další stovky milionů na významné a pro společnost velmi přínosné projekty

21.01.2015 21:11

Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla na svém jednání o přidělení dalších stovek milionů korun pro velmi významné projekty, které napomohou rozvoji hlavního města Prahy hned v několika oblastech.

Praha rozdělí další stovky milionů na významné a pro společnost velmi přínosné projekty
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost tak bude přiděleno necelých 74 milionů korun na revitalizaci a ochranu území a necelých 83 milionů korun na podporu vědy a výzkumu.

„Konkrétně v rámci ochrany a revitalizace území zajistíme například rekonstrukci Kobyliské střelnice, národní kulturní památky, dále revitalizaci Olšanského hřbitova i parku Pilská. Rozšiřováním parků či jejich obnovou chceme poskytnout nejen Pražanům více zelených prostranství, kde mohou trávit volný čas se svými nejbližšími,“uvádí náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), který zodpovídá za agendu evropských fondů.

Další podpořené projekty, tentokrát z oblasti vědy a výzkumu, představují bioenergetické centrum Výzkumného ústavu zemědělské techniky, systém k měření genotoxicity nanočástic Ústavu experimentální medicíny AV ČR a další. „Jsme si plně vědomi důležitosti podpory pražských výzkumných pracovišť, která v programovém období 2007 – 2013 neměla jednoduchou cestu k získání evropských dotací na své výzkumné aktivity. Proto jsem rád, že v období 2014 – 2020 bude možné aktivněji podporovat tento typ činností,“ říká náměstek primátorky Petr Dolínek.

Operační program Praha – Adaptabilita, který podporuje neinvestiční projekty, usnadní částkou přesahující 204 milionů korun vstup na trh práce znevýhodněným osobám, ale také napomůže souladu soukromého a pracovního života.

„Zvýšení zaměstnanosti žen, usnadnění vstupu na trh práce osobám starším 50 let, zřizování tréninkových pracovišť pro handicapované občany, podpora zaměstnávání znevýhodněných skupin obyvatel či vytváření firemních školek jsou přesně typy projektů, které financujeme a významnou měrou tak zlepšujeme sociální podmínky v Hlavním městě Praze,“dodává náměstek primátorky Petr Dolínek.

Projekty nyní čeká poslední proces schvalování, a to Zastupitelstvem hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…