Praha rozšířila povinnost občanů nosit ochranné prostředky

17.03.2020 20:28

Krizový štáb hl. m. Prahy doporučil rozšířit povinnost občanů nosit ochranné prostředky i do veřejných budov, obchodů a na zastávky MHD.

Praha rozšířila povinnost občanů nosit ochranné prostředky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

 Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib vydal na doporučení Krizového štábu hl. m. Prahy nové nařízení o nošení ochranných prostředků dýchacích cest při pohybu občanů provozovnách, zdravotnických a sociálních zařízeních, sídlech veřejných orgánů a v dalších prostorách. Nařízení, které je platné od 18. března od 12:00 hodin, navazuje na od dnešního dne platné opatření týkající se povinnosti používat ochranné prostředky v dopravních prostředcích.

Další dnešní nařízení primátora hl. m. Prahy má pomoci rodičům dětí od 3 do 10 let, kteří jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb a dalších, aby měli zajištěnu nezbytnou péči v určených školách a školských zařízeních. Přehled určených škol a školských zařízení je přílohou nařízení.

Pokud jde o pomoc seniorům, doporučuje Krizový štáb hl. m. Prahy městským částem, aby zmapovaly potřeby všech seniorů na území své městské části a zajistily informování seniorů o lince 800 160 166, která je pro tyto požadavky určena. A současně vyzývá poskytovatele sociálních služeb, aby spolupracovali s odborem sociálních věcí Magistrátu hl. m. Prahy.

Podle informace krizového štábu budou v Praze čtyři nová stacionární odběrová místa. Budou umístěna v těchto lokalitách: Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Strahovský stadion (Zátopkova ulice) – začátek ulice, Průmyslový palác (Výstaviště) – plocha před vstupem a Žluté lázně (Podolí) – parkoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.