Praha schválila program prevence kriminality na rok 2012

07.03.2012 11:25

Rada hlavního města vybrala deset projektů, na které bude žádat Ministerstvo vnitra o poskytnutí státní účelové dotace v celkové výši 2 016 tisíc korun.

Praha schválila program prevence kriminality na rok 2012
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Chceme dlouhodobě snížit kriminalitu v Praze a tyto programy jsou velmi důležitým krokem celého procesu. Zásady jednotlivých programů mají široký záběr: od prevence trestné činnosti dětí a mládeže, přes vzdělávání obyvatel a návštěvníků Prahy až po snižování násilí na seniorech,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda a upřesnil: „Komise pro prevenci kriminality a pro udělování grantů v oblasti prevence kriminality na území hlavního města na svém jednání dne 20. února 2012 projednala a doporučila projekty určené k  financování ze státní účelové dotace. Celkem bylo posuzováno 10 neinvestičních projektů v celkové výši na realizaci Programu 2 619 850 korun.“

Finanční spoluúčast hl.m. Prahy, která musí být minimálně ve výši 10% z celkových nákladů na projekt, bude hrazena z prostředků na granty prevence kriminality.

Celkové náklady na program:  2 619 850,- Kč
Celková výše požadované dotace na realizaci Programu:  2 016 000,- Kč
Spoluúčast hl. m. Prahy  603 850,- Kč

Žádost hlavního města Prahy o státní účelovou dotaci bude zaslána v souladu se Zásadami na Ministerstva vnitra České republiky – odbor prevence kriminality v termínu do 12. března 2012.

V březnu bude na Ministerstvu vnitra provádět finální výběr odborná komise pro výběr projektů Republikového výboru pro prevenci kriminality, kam jako host bude pozván koordinátor prevence kriminality hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…