Praha se již podeváté zúčastní veletrhu EXPO REAL v Mnichově

03.10.2011 20:00

Praha se již podeváté zúčastní mezinárodního veletrhu komerčních nemovitostí a investic EXPO REAL 2011 v Mnichově.

Praha se již podeváté zúčastní veletrhu EXPO REAL v Mnichově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Ten se bude konat ve dnech 4. - 6. 10. 2011. Důležitost plánované trasy metra D, a s tím související významný růstový potenciál rozvojových a transformačních ploch v jejím okolí, bude hlavním tématem na již tradiční recepci „Meeting Prague". Setkání se zástupci hlavního města, pod záštitou primátora Bohuslava Svobody, se bude konat 5. 10. od 14 hodin. Své projekty představí také letošní spoluvystavovatelé hl. m. Prahy, developerské společnosti CENTRAL GROUP, HOCHTIEF DEVELOPMENT CZECH REPUBLIC a UNIBAIL-RODAMCO a vedlejší partner ARCH DESIGN. K příjemné atmosféře na pražském stánku přispějí jako každoročně Pivovary Staropramen.

Hlavní město letos představí projekt metra D, jehož vybudování zásadně přispěje k omezení rostoucího podílu individuální automobilové dopravy, ke zvýšení kvality cestování a tím také ke zlepšení životního prostředí v rozsáhlých zástavbách jižní části Prahy. „Spádová oblast metra D je odhadována na zhruba šestinu obyvatel Prahy. Předpokládá se také významné využívání metra obyvateli z přilehlého jihovýchodního regionu," vyčísluje náměstek primátora pro územní plán Josef Nosek. „Jedním ze strategických cílů projektu je i proto snaha koncipovat veřejné prostory kolem stanic metra tak, aby se staly přirozenými těžišti života obyvatel a jádry území, které budou generovat zájem o novou výstavbu v okolí," dodává. Na veletrhu budou prezentovány tři vybrané lokality v okolí stanic metra D s významným investičním potenciálem. Jedná se o rozvojová území Krč a Libuš a transformační území Nové Dvory.

V rámci prezentace hlavního města bude dále představena anglická verze nové aplikace územního plánu včetně regulativů, která mezinárodní odborné veřejnosti výrazně zjednoduší orientaci v možnostech a limitech využití území Prahy. Po celou dobu veletrhu bude k dispozici dotyková obrazovka, na které si zájemci budou moci novou aplikaci vyzkoušet.

Na stánku hl. m. Prahy své projekty představí také hlavní spoluvystavovatelé - společnosti CENTRAL GROUP, HOCHTIEF DEVELOPMENT CZECH REPUBLIC a UNIBAIL-RODAMCO. CENTRAL GROUP ve své prezentaci představí investorům celkem osm komerčních prostorů v rámci svých rezidenčních lokalit na Zličíně, v Košířích, ve Stodůlkách a v Břevnově. Současně společnost hledá další pozemky a brownfields v Praze pro rezidenční výstavbu, na něž má aktuálně vyčleněnou částku 500 milionů Kč. HOCHTIEF DEVELOPMENT bude na veletrhu prezentovat svůj dosud nejrozsáhlejší kancelářský projektOffice Islands a rezidenční Park Kavčí Hory. UNIBAIL-RODAMCOpředstaví svá úspěšná nákupní centra v Praze - Centrum Chodov, Arkády Pankrác a především významnou expanzi v tuzemsku prvního otevřeného nákupního centra Centrum Černý Most. Se svými projekty návštěvníky seznámí také vedlejší spoluvystavovatel společnost ARCH DESIGN.

CENTRAL GROUP je dlouhodobě největším rezidenčním developerem v ČR s nejširší nabídkou a největším počtem prodaných bytů, domů a parcel. Od počátku roku do srpna prodala společnost celkem 806 nemovitostí, což představuje v meziročním srovnání nárůst o 33%. Kromě široké nabídky bytů, domů a parcel nabízí CENTRAL GROUP v některých svých rezidenčních lokalitách také komerční prostory. Na veletrhu EXPO REAL představí potenciálním investorům osm komerčních prostor. V lokalitě Metropole v Praha 5 - Zličíně jsou k dispozici tři více než 200 metrové plochy vhodné pro gastronomický provoz, sportovně-relaxační provoz nebo convenience store. Dalších pět prostorů se nachází v lokalitách Nová Kavalírka v Praha 5 - Košířích, Rezidence Prague Towers v Praze 5 - Stodůlkách a Rezidence Bělohorská v Praze 6 - Břevnově.

HOCHTIEF DEVELOPMENT CZECH REPUBLIC se specializuje především na realizaci a marketing vysoce kvalitních komerčních a rezidenčních nemovitostí odpovídajících západoevropským standardům. Jejich dosud nejrozsáhlejší kancelářský projekt Office Islands se bude skládat ze šesti administrativních budov, jež celkově nabídnou téměř 70 000 m2 kancelářských a obchodních ploch. Všechny budovy v rámci areálu již obdržely nejvyšší možné ohodnocení „A" v rámci Průkazu energetické náročnosti budov a precertifikaci mezinárodně uznávaného standardu LEED v úrovni Silver. Rezidenční Park Kavčí Hory nabízí vysoký standard bydlení v atraktivní lokalitě Prahy 4 v těsné blízkosti Centrálního parku, metra a nákupního centra Arkády Pankrác. Projekt celkem čtyř bytových domů, nabídne v první fázi zhruba 170 bytů s pečlivě propracovaným uspořádáním. Byty v horních poschodích budou mít jedinečný panoramatický výhled na město.

UNIBAIL-RODAMCO je největší evropskou akciovou společností investující do komerčních nemovitostí. Hodnota portfolia skupiny byla k červnu 2011 oceněna na 24,8 miliard euro. Zcela novým Centrem Černý Most zahajuje Unibail-Rodamco novou éru nákupních center v České republice. Nové obchodní centrum regionálního významu nabídne svým zákazníkům na ploše více než 82 000 m2 přes 160 maloobchodních jednotek, zábavní zóny, prostory pro pořádání akcí i možnosti relaxace a zábavy. Dalšími charakteristickými prvky konceptu jsou kromě jedinečného designu interiéru i exteriéru také nové materiály a stavební technologie minimalizující dopad na životní prostředí. Projekt navíc nabídne lepší dostupnost a 3 300 parkovacích míst. Otevření se plánuje na jaro 2013. Společnost dále představí své úspěšné obchodní centrum Centrum Chodov, které se řadí k nejvýznamnějším, nejmodernějším a největším nákupním centrům v České republice a Arkády Pankrác. Ty se rozkládají na ploše 41 000 m2 v jedné z největších a nejdynamičtěji se rozvíjející pražské lokalitě v Praze 4 - Pankráci.

Návštěvníci se budou moci seznámit také s projekty vedlejšího spoluvystavovatele společnosti ARCH DESIGN, která se již šestnáct let věnuje komplexní činnosti v investiční výstavbě. Na veletrhu představí své Nízkoenergetické loftové byty v Praze Libni. Tento projekt se 188 byty je první budovou v udržitelném standardu dle metodiky certifikace budov SB TOOL CZ. Dále se bude firma prezentovat obchodním domem Ikea Černý Most, Seniorclubem Průhonice, rozšířením a modernizací mezinárodní školy v Praze - Nebušicích, obchodním a logistickým centrem firmy PTÁČEK - Velkoobchod, a. s. v Praze - Jinočanech, administrativními a bytovými domy na Pankráci či rezidenčními projekty Botanica Vidoule a Malý Háj ve Šterboholech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…