Praha spouští Trh inovací

20.01.2018 9:37

Od začátku února pražský magistrát webovou aplikaci Trh inovací. Ta je dalším z nástrojů, které mají sloužit jako podpora podnikání v hlavním městě a má firmám usnadnit realizaci inovací a propojení s vědeckovýzkumnými ústavy.

Praha spouští Trh inovací
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

„Podpora podnikání a inovací je pro nás velmi důležitá a já myslím, že to i neustále dokazujeme. Otevřeli jsme dva městské inkubátory, kde dáváme prostor mladým firmám rozvíjet své nápad a projekty, z prázdných radničních domů jsme udělali Pražské kreativní centrum, kde se prolínají, inovace, kultura a vzdělávání,“ říká pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Trh inovací je webová aplikace, která obsahuje nabídku služeb pražských výzkumných ústavů a výzkumných pracovišť vysokých škol včetně detailního popisu jednotlivých nabízených služeb a kontaktů na konkrétní zástupce jednotlivých institucí. Tato databáze je k dispozici na adrese www.trhinovaci.cz a v současnosti obsahuje informace od 90 vědeckovýzkumných pracovišť působících v hlavním městě Praze. Tyto informace budou průběžně a pravidelně aktualizovány a rozšiřovány jak na základě podnětů samotných institucí, tak na základě poptávky ze strany firem.

„Trh inovací je nástroj, kterým chceme přiblížit podnikatelům pestrou nabídku jedinečných vědecko-výzkumných institucí v Praze. Ve spojení s penězi z projektu Pražských voucherů se jedná o komplexní řešení, jak dostat inovace z univerzit do praxe,“ doplňuje primátorka.

Cílem Trhu inovací je zejména podnikatelům usnadnit přístup k možnostem, které vědeckovýzkumné kapacity v Praze nabízí a díky tomuto propojení usnadnit realizaci inovativních produktů a urychlit komercializaci výsledků pražských výzkumných pracovišť.

Databáze je nastavena na zobrazení jak v klasickém počítači, tak v chytrém telefonu. Vyhledávání informací v samotné databází je pak možné provádět podle řady kritérií – typ služby, oborové třídění, fulltext. V případě zobrazení databáze v běžném počítači pak lze vyhledávat i ve zdrojové tabulce „Open Data“.

Informace v databázi obsažené budou zároveň základní informací pro podnikatele, kteří se zapojí do programu Pražských voucherů, který je spuštěn od začátku roku a nabízí podporu ve výši 480 milionů Kč pro pražské podnikatele.

Dostupné na www.trhinovaci.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…