Praha zahájila spolupráci s Varšavou

17.03.2017 12:28

Hlavní město Praha navázalo spolupráci s partnery z Varšavy v rámci mezinárodního projektu MOBILE IN EUROPE. Ten byl předložen a schválen v polském národním operačním programu „Operational Programme Knowledge Education Development (POWER), kde se jedna z oblastí zaměřuje na téma nadnárodní mobility.

Praha zahájila spolupráci s Varšavou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

„Jde o významný úspěch metropole na poli mezinárodní spolupráce. Díky našemu Operačnímu programu Praha – pól růstu ČR a aktivitě při jeho realizaci jsme mohli navázat spolupráci s polským operačním programem a vzájemně si poskytnout důležité zkušenosti z dobré praxe při implementaci takzvaných politik v oblasti podnikání, zaměstnanosti a vzdělávání,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Hlavní město Praha se do projektu MOBILE IN EUROPE zapojí v roli přidruženého partnera, to znamená bez nutného finančního vstupu. V této roli však získá velmi zásadní data pro další inovace a vylepšení implementace politik v klíčových tématech projektu, tedy podnikání, zaměstnanost a vzdělávání. Polský partner velmi ocenil zkušenosti a dobrou praxi v Praze. Proto se zástupci Varšavy rozhodli také pro další formu spolupráce založené na pravidelných návštěvách naší metropole, odkud chtějí kvalitní zkušenosti přenést do polského prostředí.

„Není zcela běžné, že se v České republice podaří navázat takto zajímavou a významnou spolupráci se zahraničním partnerem. Proto vstup do projektu, který nám může poskytnout zásadní a důležité příklady dobré praxe, jež pak v rámci našeho operačního programu budeme dále využívat, považuji za velký úspěch našeho odboru,“ doplnil Jan Hauser, ředitel odboru evropských fondů Magistrátu hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…