Praha zrušila 3. stupeň povodňové aktivity - stav ohrožení!

10.06.2013 10:50

Praha přechází na 2. stupeň povodňového ohrožení, ale značná část opatření související s povodněmi zatím zůstává v platnosti.

Praha zrušila 3. stupeň povodňové aktivity - stav ohrožení!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Pokles průtoku Vltavy, retenční prostor Vltavské kaskády a předpověď počasí umožňuje, abych odvolal 3. povodňový stupeň. V platnosti zůstává 2. stupeň, což znamená, že platí nadále řada omezujících opatření. Upozornit chci zejména na zákaz vstupu do zhruba třiceti parků, kde nadále hrozí pád větví i stromů.

Včerejší bouřka potvrdila trvající hrozbu. Nebezpečné jsou cyklostezky u Vltavy, problém bude trvat déle, protože někde jsou podmáčené a budou nutné velké opravy.

Berte to, prosím, jako trvalé varování, nebezpečí tam skutečně je. A vážné.  Postupně začne uvolňování dalších komunikací, včera jsme pro veřejnost otevřeli Karlův most.

Hromadná doprava funguje včetně všech tras metra. O evakuované občany je postaráno, běží sanační práce a úklidy, v jejich zajištění zatím nemáme vážnější problémy. Tento týden se v některých místech rozběhnou deratizační práce, bude je po dohodě s městskými částmi koordinovat výhradně krizový štáb města.

Upozorňuji majitele psů, aby sledovali informace, které budeme my i městské části zveřejňovat. Deratizace proti hlodavcům se v zaplavených územích udělat musí, nechceme ale ohrozit žádná domácí zvířata,“ uvedl Tomáš Hudeček, první náměstek primátora pověřený výkonem kompetencí primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…