Pražské fórum primární prevence se zaměří na kyberprostor

09.05.2018 20:15

Pražské fórum primární prevence, které se bude konat 16. května 2018 v prostorách Nové radnice na Mariánském náměstí pod záštitou radního hl. m. Prahy Radka Lacka, se bude zabývat nebezpečím kyberprostoru. Fórum pořádá hlavní město Praha.

Pražské fórum primární prevence se zaměří na kyberprostor
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Používání internetu, sociálních sítí a komunikačních technologií se stalo běžnou součástí života dětí a dospívajících, bez které se neobejdou. Jejich fungování v kyberprostoru musí být ale bezpečné a musí si být vědomi případných rizik, o kterých by se měli dozvídat i ve škole.

“V dnešní době už nestačí zaměřovat se v rámci primární prevence na civilizační nemoci nebo drogovou závislost, jak tomu bylo dříve. Stále větší nebezpečí na naše děti číhá v kyberprostoru. Starostliví rodiče musí ve snaze ochránit své děti získat oporu v učitelích, odbornících, ale i politicích. Záštitu nad fórem jsem převzal z pozice radního pro zdravotnictví a  současně i trojnásobného otce. O problému se musí veřejně mluvit,” uvedl radní pro oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko, do jehož gesce problematika prevence spadá.

Pedagogové z pražských škol a odborníci z oblasti prevence rizikového chování se v několika blocích na fóru seznámí s nebezpečnými internetovými fenomény, jako jsou kyberšikana, kybergrooming, sexting, rizika sociálních sítí, rizikové výzvy v online prostředí a kybernemoci. Kromě teoretického výkladu jednotlivých fenoménů budou příspěvky obsahovat i kazuistiku a postupy řešení konkrétních problémů ve škole.

Na fóru budou přednášet přední odborníci na tuto problematiku Kamil Kopecký a René Szotkowski z Centra prevence rizikové virtuální komunikace Pedagogické fakulty Univerzity Palackého a projektu E-Bezpečí.

Program je k dispozici zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …