Pražské náplavky v novém. Vzniknou zde galerie, kavárny i toalety

01.03.2017 9:15

Na vltavské náplavce pod Rašínovým nábřežím do léta příštího roku přibudou galerie, kavárny i toalety. S tím počítá architektonická studie, kterou dnes projednali pražští radní. Nových laviček nebo chytrých odpadkových košů se návštěvníci náplavky mezi Výtoní a Tančícím domem dočkají již letos.

Pražské náplavky v novém. Vzniknou zde galerie, kavárny i toalety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Náplavky se v sezoně proměňují v místo společenského setkávání a navštíví je tisíce lidí. Proto se pražští radní shodli na nutnosti jejich revitalizace. „Náplavky v minulosti plnily zcela odlišnou funkci a teď je třeba, abychom je přizpůsobili současným potřebám,“ řekla primátorka Adriana Krnáčová. Schválená studie počítá s rekonstrukcí všech kobek na Rašínově nábřeží a revitalizací okolního prostoru.

„V kobkách vzniknou výstavní prostory, kavárny, ale především i veřejné toalety, protože těch je teď náplavce zásadní nedostatek," uvedla primátorka.

„Chci, aby se ten prostor zvedl jak esteticky, tak především funkčně, a proto plánujeme letos Rašínovo nábřeží osadit novými lavicemi, které budou speciálně navrženy právě pro náplavky. Otestujeme také provoz chytrých odpadkových košů a inteligentního osvětlení," doplnila.

Rekonstrukce začne na podzim letošního roku a hotovo by mělo být před začátkem letní sezóny 2018. Na obnovu náplavky pod Rašínovým nábřežím podle primátorky naváže proměna dalších vltavských náplavek.

Pražské náplavky jsou v životě hlavního města nenahraditelné. Tvoří součást Pražské památkové rezervace a v současné době hojně slouží nejen k lodní dopravě, ale též k volnočasovým aktivitám a k pořádání kulturních, gastronomických, sportovních a jiných akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…