Přerov: Akce „chodníky“ prošla kontrolou ÚOHS, pochybení nebylo zjištěno

27.11.2015 16:39

Pracovníci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se zabývali opravami chodníků v Přerově. Konkrétně se zajímali o zadávání veřejné zakázky rekonstrukce cest pro pěší v ulicích Mervartova, Denisova, Partyzánská, Želatovská a Tylova.

Přerov: Akce „chodníky“ prošla kontrolou ÚOHS, pochybení nebylo zjištěno
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Sdělili nám, že nebyly shledány důvody pro zahájení správního řízení. Úřad nezjistil žádné indicie, které by nasvědčovaly tomu, že rozhodnutí rady města bylo v rozporu se zákonem,“ řekl přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

Spor „chodníky“ se řeší v Přerově od jara letošního roku, kdy zástupci opozice vyslovili pochybnost o této zakázce – a ta se pak následně stala předmětem kontroly ÚOHS. Konkrétně šlo o to, že na základě výběrového řízení, kdy byl v zadávací dokumentaci stanoven požadovaný termín dokončení stavby do 90 kalendářních dnů, zvítězila společnost Commodum. Ta převzala zakázku loni v polovině prosince, ale v dohodnutém termínu část oprav nedokončila a požádala magistrát o prodloužení lhůty. Rada města jejich požadavku vyhověla. Podle kontrolního výboru zastupitelstva, který se případem rovněž zabýval, mohla být teoreticky poškozena firma, která ve výběrovém řízení sice nabízela až o milion nižší cenu, než společnost Commodum, ale naopak delší dobu realizace. Firma Commodum nakonec zakázku v hodnotě zhruba 3 milionů korun „protáhla“ o téměř osmdesát dnů.

Podle Ivany Pinkasové z odboru řízení projektů a investic přerovského magistrátu bylo prodloužení termínu opodstatněné a provázelo ho více faktorů – klimatické i technické. „Staveniště bylo předáno později a došlo k tomu, že stavba měla být realizována v průběhu období, kdy probíhá technologická přestávka obaloven živičných směsí. Dále loni v prosinci byly práce přerušeny z důvodu ledové kalamity, která sevřela město. Vše máme zdokumentováno a takto jsme informace předali i Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ konstatovala Ivana Pinkasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.