Přerov: Cítíte se ve městě bezpečně? Kam se lidé bojí chodit a proč – to aktuálně zjišťuje dotazník

07.01.2020 18:34

Kdo chce dát zástupcům města vědět, ve kterých přerovských ulicích či částech se necítí bezpečně, má teď možnost. Dnes byl zveřejněn dotazník, který se Přerovanů ptá na jejich osobní pocity a názory. Každý postřeh, ale i návrh, se dostane do hodnocení, které by mělo vést k lepší bezpečnosti. Webový dotazník bude přístupný do 15. ledna.

Přerov: Cítíte se ve městě bezpečně? Kam se lidé bojí chodit a proč – to aktuálně zjišťuje dotazník
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Součástí dotazníku je i mapa, do níž mají zájemci možnost zaznačit místa, jimiž se bojí procházet. A kromě navolených otázek se mohou i volně rozepsat, kdo nebo co je příčinou jejich strachu či nejistoty. „Nabízí se tam i porovnání, kde se lidé báli před deseti lety a kde se bojí dnes. Zajímá nás i to, jestli se obávají některé konkrétní skupiny občanů, a jaké k tomu mají důvody,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Ten je zvědavý, jestli se ve větší míře – oproti dřívějšímu šetření – objeví v mapě strachu i Velká Dlážka, která dříve platila za poklidnou lokalitu, ovšem v poslední době ji sužují nepřizpůsobiví lidé, proti nimž starousedlíci sepsali před pár týdny petici. „Zajímají mě odpovědi i na otázky, jestli je pro Přerovany situace strachu tak velká, že by přivítali sousedské hlídky, nebo veřejně přístupné kurzy sebeobrany,“ nastínil Kouba.

Kdo je přesvědčen, že má k dané problematice co říct, může kliknout zde a začít s vyplňováním ZDE. Dotazník je součástí projektu, který v jednotlivých městech kraje realizuje Katedra geografie Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Krajským úřadem Olomouckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…