Přerov: Cyklisté z Újezdce a Jižní čtvrti se teď dostanou do centra splavněji

24.11.2018 15:55

Tři přerovské ulice budou od příštího týdne osazeny novým dopravním značením, které upozorní řidiče, že tam mohou v protisměru jezdit i cyklisté. Nová úprava míří do ulic Kouřílkova, Lančíkových a Jižní čtvrť III.

Přerov: Cyklisté z Újezdce a Jižní čtvrti se teď dostanou do centra splavněji
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Opatření, která budou stát sto tisíc korun, spočívají pouze ve změně svislého dopravního značení, kdy ke značkám označujícím jednosměrky přibude dodatková tabule upozorňující řidiče, že zde mohou potkat cyklistu v protisměru. Tato úprava vyvolá i změnu pravidel v přednosti v jízdě v dotčeném úseku ulice Lančíkových, na kterou řidiče upozorní informační tabule.

„K realizaci těchto úprav jsme přistoupili po úspěšném zavedení tohoto dopravního režimu v dalších přerovských jednosměrkách – konkrétně v ulicích Mostní a Interbrigadistů, nebo na náměstí TGM,“ připomněl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.  Důležitým momentem při rozhodování o této úpravě byl podle něj fakt, že cyklisté z Újezdce a Jižní čtvrti nemají v současné době žádnou bezpečnou trasu, která by je dovedla do centra Přerova. „A díky novému značení se tam teď dostanou, aniž by se museli celou cestu proplétat mezi auty. Aby ovšem cykloobousměrky dobře fungovaly, musí platit obezřetnost a tolerance jak ze strany řidičů, tak i cyklistů,“ zdůraznil přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Na úpravy v ulici Kouřílkova by měla v příštích letech navazovat plánovaná cyklostezka v ulici Růženy Stokláskové, Svisle a Šířava. Cílovým stavem by tedy měla být propojená síť cyklistických tras, mezi něž patří i cykloobousměrky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…