Přerov: Do výmolů se dostane 165 tun materiálu. Výtluky jsou opravovány novou metodou

18.04.2018 15:16

Novou technologií se opravují živičné vozovky na území Přerova a jeho místních částí. Dříve výtluky v asfaltové vrstvě opravovaly – vždy převážně po zimě – Technické služby města Přerova, a to metodou za tepla obalovanou živičnou směsí. Letos se úředníci z odboru majetku rozhodli povolat dvě specializované firmy a udělat vysprávky takzvanou turbo metodou, která je prováděna za studena.

Přerov: Do výmolů se dostane 165 tun materiálu. Výtluky jsou opravovány novou metodou
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Jedná se o tryskovou metodu, která slouží k opravě lokálních poruch krytu vozovky. Spočívá v nanesení vrstvy pojiva a kameniva na očištěný povrch vozovky pod tlakem – a to s použitím speciálního zařízení. Vloni jsme metodu jen vyzkoušeli na pár metrech a byli jsme spokojeni. Letos jsme se proto rozhodli, že takto opravíme díry v silnicích v celém Přerově,“ vysvětlila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Jak dále řekla, pro technologii vysprávek je použita asfaltová emulze, v níž je minimálně 65 procent asfaltu – a dále pak přírodní drcené kamenivo. „Celkem půjde do výmolů na přerovských silnicích 165 tun materiálu a zakázka vyjde městskou kasu na 700 tisíc korun,“ doplnil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

Turbo metoda bude podle harmonogramu prací použita na opravu dvorních traktů ulic Bratrská a Klivarova, ošetřeny budou rovněž vnitrobloky ve Dvořákově ulici, dále je v plánu ulice Pod Hvězdárnou, Svisle, Purkyňova, Kopaniny a Bohuslava Němce. Opravovat se budou i silnice v místních částech Předmostí, Vinary, Penčice, Žeravice, Kozlovice, Lověšice a Újezdec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…