Přerov: Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém kraji k 31. 7. 2020

06.08.2020 13:46

Okres Prostějov si stále drží nejnižší podíl nezaměstnaných v kraji.

Přerov: Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém kraji k 31. 7. 2020
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V červenci se celkový počet uchazečů o zaměstnání zvýšil na 15 603 osob, počet hlášených volných pracovních míst se mírně snížil na 7 762 a podíl nezaměstnaných osob se zvýšil na 3,7 procent.

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl, podle vyjádření Jaroslava Mikšaníka, analytika trhu práce Úřadu práce ČR – Krajské pobočky v Olomouci, poněkud rozdílný:

„Ve dvou okresech (Jeseník, Prostějov) nezaměstnanost mírně klesla, ve zbývajících třech (Olomouc, Přerov, Šumperk) se počet nezaměstnaných zvýšil. K největšímu nárůstu absolutního počtu nezaměstnaných došlo v okrese Olomouc (o 396 osob), naopak na Jesenicku nezaměstnanost nejvíce poklesla (o 58 osob). Okres Jeseník opět vykázal nejvyšší relativní nezaměstnanost v Olomouckém kraji, i když podíl nezaměstnaných osob zde klesl o 0,2 procentního bodu na 4,9 procent.“

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník, Šumperk a Přerov.

Nejnižší podíl nezaměstnaných byl naopak zaznamenán v okrese Prostějov (2,8 procent).

Podíl nezaměstnaných mužů vzrostl o 0,1 procentního bodu  na 3,5 procent, podíl nezaměstnaných žen se také navýšil – a to o 0,2 procentního bodu na 3,8 procent.

Olomoucký kraj evidoval k 31. 7. 2020 celkem 7 762 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 51 nižší než v předchozím měsíci a o 2 918 nižší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadali v průměru 2 uchazeči, z toho nejvíce v okrese Jeseník (3,1), nejméně naopak v okrese Prostějov (pouze 1,3 osoby na 1 volné místo).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…