Přerov: Kešky mohou být pod zemí i v korunách stromů, čekají na cyklisty, kteří mají rádi dobrodružství

23.08.2020 21:16

Dobrodružství, zábavu a poznání nabízí hra zvaná KoloCaching, kterou u příležitosti Evropského týdne mobility pořádá pro milovníky cyklistiky přerovský magistrát. Od 16. do 27. září mohou brázdit na kolech město i okolí a hledat v bedýnkách ukryté poklady. Hra je určena především rodičům s dětmi, ale zapojit se může každý – vítáni jsou rovněž turisté, i když ti budou limitováni vzdáleností umístěných kešek.

Přerov: Kešky mohou být pod zemí i v korunách stromů, čekají na cyklisty, kteří mají rádi dobrodružství
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Zájemci se mohou od 1. do 14. září zaregistrovat přes formulář umístěný na webu města a v den zahájení, tedy 16. září, obdrží na e-mail souřadnice, kde jsou kešky ukryté – aby ovšem byla hra napínavější, tak souřadnice nejsou přesné, takže poklad musejí hledat v okolí. „Navíc získají i indicii či hádanku, která jim napoví, jestli poklad mají ukrytý pod zemí, v korunách stromů nebo třeba za kamenem,“ přiblížila pracovnice marketingového oddělení města Jana Pivodová. Soutěžící budou hledat celkem šest kešek – z toho jsou dvě přímo v Přerově a čtyři v jeho okolí, jedna přerovská bude speciální a udělá radost milovníkům nových technologií, proto je třeba, aby každá výprava měla u sebe mobilní telefon se čtečkou QR kódů. „V každé kešce je umístěn zápisník, do kterého se mohou nálezci podepsat, zapsat datum a čas jejich návštěvy – anebo zde nechat i nějaký vzkaz pro další návštěvníky či pořadatele. Nachystán tam bude pro každého i malý dáreček od města,“ uvedla Jana Pivodová.

KoloCaching není v Přerově novinkou. Svou tradici začal psát v roce 2018, kdy se do hry zaregistrovalo 192 hledačů, vloni už se vydalo hledat poklady 277 soutěžících. A jaké byly – pro představu – loňské skrývačky? Poklady byly ve větvích keře u židovského hřbitova, pod zemí na konci aleje zvané Pastviska, v betonové skruži u Henčlova, v rýze u stěny v dřevěné boudě u Žeravic, v rohu plotu přerovské hvězdárny a v hradební dutině v ulici Pod valy.

Hvězdicová cyklojízda

Město Přerov se zapojí také do další akce, která se koná na podporu Evropského týdne mobility. Stejně jako vloni je v plánu hvězdicová cyklojízda primátorů, která se uskuteční v sobotu 26. září, kdy se na cestu do Dubu nad Moravou vydají primátoři Olomouce, Přerova a Prostějova – každý vyjede ze svého města a doprovázet ho mohou i občané, na které čeká cestou doprovodný program.

„V Přerově bude sraz na náměstí TGM v 9 ráno, na místo bychom měli dojet v 11 hodin, stavíme se na krátkou návštěvu i u starostů některých větších obcí. Budu rád, když se k naší výpravě přerovští cyklisté připojí – stejně jako vloni,“ konstatoval primátor Přerova Petr Měřínský. V Dubu se mohou účastníci těšit třeba na Cirkus Levitare, koncert kapely Stracené Ráj, šlapací káry, ukázku cyklokuriozit či atrakce pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …