Přerov: Kozlovská ulice se na dva měsíce uzavře, budou tu měnit kanalizační potrubí

26.06.2020 10:38

Dvě větší stavební akce ovlivní v průběhu prázdnin život v Přerově. Tou první – a svým rozsahem větší - je plánovaná výměna kanalizačního potrubí v Kozlovské ulici, které na dva měsíce uzavře silnici v této části města. 

Přerov: Kozlovská ulice se na dva měsíce uzavře, budou tu měnit kanalizační potrubí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Jedná se o společnou akci města a společnosti Vodovody a kanalizace Přerov,“ nastínil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zatímco VaK se tu bude od 1. července do 31. srpna zabývat výměnou kanalizačního potrubí a přepojením přípojek, v režii města pak bude výměna uličních vpustí včetně přepojení na nové kanalizační potrubí. Asfaltování v celé šíři úseku – mezi ulicemi Malá Trávnická a Bayerova – pak bude společnou investicí.

Tato stavba přinese komplikace řidičům, kteří budou muset volit objízdnou trasu, ale rezidenti se nemusejí bát, že by neměli kam odstavit svá auta. „Obyvatelé, kteří parkují u svých domovů ve vnitrobloku Trávníku, budou mít umožněný vjezd a parkování po celou dobu výstavby,“ ujistil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Na změnu se musejí připravit i pasažéři autobusové dopravy, neboť v trase se nacházejí hned dvě zastávky. „Zastávka U Tenisu bude přesunuta na dočasně zřízenou obousměrnou zastávku na Třídě 17. listopadu, zastávku v Bayerově ulici zrušíme bez náhrady,“ informovala Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. Jak dále řekla, autobusové linky budou vedeny po objízdné trase podle výlukových jízdních řádů a cestující budou o změnách spraveni na pravidelných informačních místech dopravce, na dotčených označnících a ve všech autobusech, jichž se změna týká.

Druhá investice míří do Palackého ulice – tam ale nepůjde o zásah do vozovky. „V minulých dnech bylo vydáno rozhodnutí k další etapě rekonstrukce parovodu na horkovod.  Stavební práce začnou v pondělí 29. června a práce mají být prováděny většinou v travnaté ploše, popřípadě v chodnících,“ řekl Alexandr Salaba z přerovského magistrátu. Tuto akci zaštiťuje společnost Veolia Energie ČR, která postupně mění v celém Přerově parovodní soustavu za horkovodní, která je efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí. Práce, které si letos naplánovala v Palackého ulici, by tu měly být hotovy do 25. srpna. „A my na tuto akci už netrpělivě čekáme, protože po jejím ukončení se konečně můžeme pustit do přípravy cyklostezky, která tudy povede,“ zmínil radní Tomáš Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…