Přerov: Místní poplatky můžete platit klidně až po letních prázdninách

25.01.2021 7:35

Až do konce září mají Přerované prodlouženou splatnost poplatků za psa a za odpad.

Přerov: Místní poplatky můžete platit klidně až po letních prázdninách
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Za běžných okolností by byli povinni zaplatit první poplatek do konce března a druhý do posledního června. Stejně tak je posunutý termín poplatku za užívání veřejného prostranství a za pobyt – i v těchto případech stačí zaplatit do 30. září.

Zástupci města se pro posunutí termínu rozhodli proto, aby lidé – kteří jsou zvyklí platit na pokladnách magistrátu – zbytečně nemuseli v této době vážit cestu na úřad a neshromažďovali se tu. „Zároveň jsme zjistili, že řada poplatníků by zaplatila třeba odpad přes účet, ale nezná svůj variabilní symbol. Budeme chtít proto uvést na webu města do života jednoduchý systém, přes který by si každý tento symbol zjistil. Až ho připravíme, budeme občany informovat,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. O posunutí termínu splatnosti bylo rozhodnuto ze stejného důvodu i v loňském roce, kdy přerovský krizový štáb doporučil splatnost do konce června. Letos je benevolence ještě větší.

Místní poplatky jsou stejné jako v předchozích letech – a Přerované nejčastěji hradí dva z nich, za odpad a za psa. Za takzvané „smetné“ platí už třetím rokem 700 korun, majitelé chat mají sazbu sníženou o 50 procent. U psů není jednotná suma. „Nejvyšší sazba za jednoho psa činí tisíc korun, nejnižší 200 korun a chovatelé už vědí, do které kategorie spadají,“ konstatovala Milena Lanžhotská z přerovského magistrátu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…