Přerov: Moderní projektor i bílo-stříbrné plátno. Kino Hvězda má šanci na vylepšení

28.03.2020 12:47

Přerovské kino Hvězda se chystá na redigitalizaci - radní už schválili záměr zadat veřejnou zakázku za čtyři miliony korun.

Přerov: Moderní projektor i bílo-stříbrné plátno. Kino Hvězda má šanci na vylepšení
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Projektor, sloužící v kině od začátku roku 2009, je podle odborného posudku už na hranici životnosti, která je stanovena na 15 tisíc hodin provozu – projektor ve Hvězdě má ale dnes už „naběháno“ zhruba 22 tisíc hodin. „Kino ročně odehraje tisícovku filmových představení a lampa je v provozu denně 4 až 6 hodin 364 dní v roce. Redigitalizace je proto už nutná, chceme-li pro diváky kvalitní projekci,“ vzpomněla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná. Pokud záměr radních podpoří i zastupitelé, začne celá zakázka zpracováním projektové dokumentace a následovat pak bude nejen výměna projektoru, ale i dodání 3D systému, jehož součástí mají být také 3D brýle pro dospělé i pro děti a 3D bílo–stříbrné plátno.

Kdyby kino neprošlo redigitalizací, s největší pravděpodobností by se dostalo do problému, neboť by nesplňovalo technické požadavky a hrozilo by rozvázání vztahů mezi kinem a distributory filmů - ti totiž trvají na požadované kvalitě. „Navíc úspora na laserovém projektoru, oproti tomu stávajícímu, bude za deset let provozu dělat minimálně 1 a půl milionu korun. Takže investice se částečně vrátí,“ konstatoval Jaroslav Macíček, ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které kino provozují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…