Přerov: Most na Osmeku se na čtyři měsíce uzavře, auta budou jezdit přes Výstaviště

24.06.2021 15:03

Sto dvacet jedna dnů bude trvat oprava mostu přes mlýnský náhod Strhanec - v ulici Osmek.

Přerov: Most na Osmeku se na čtyři měsíce uzavře, auta budou jezdit přes Výstaviště
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Poslední řidiči se po konstrukci projedou v úterý 6. července, následující den se most až do 5. listopadu uzavře, znemožněn bude průjezd na Velkou Dlážku i do ulice Za Mlýnem.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Zástupci města se dohodli s majiteli Výstaviště, že objízdná trasa pro vozidla do 3 a půl tuny povede přes jejich areál.

„Nikdo nepochybuje, že další uzavírka přinese městu komplikace, nicméně oprava se kvůli několika přerovským dopravním stavbám už dvakrát odkládala, a teď je z hlediska bezpečnosti už nezbytné starý most vyměnit za nový,“ konstatoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Most, který se nachází v blízkosti hlavního sídla přerovské Policie, je havarijní. Jeho hlavní závadou je nefunkční izolace, degradace betonu, korodující výztuže nosné konstrukce, nedostatečný záchytný systém i malá únosnost. V průběhu prázdnin přijdou na řadu práce, které popisuje radní Michal Zácha: „Dojde k odstranění mostního svršku až na nosnou konstrukci, pak přijde na řadu její odbourání a snížení stávajících opěr, zřízení nových železobetonových nízkých úložných prahů za stávajícími opěrami. Z projektu vyplývá, že bude nutné vyrobit i atypické železobetonové nosníky.“ Za nový most dá Olomoucký kraj, který je investorem stavby, 8 a půl milionu korun.

Radní dnes schválili smlouvu mezi městem a majiteli Výstaviště - město bude firmám Emos a Norsol platit za tento vstřícný krok 75 tisíc korun měsíčně. „Jednání jsem s majiteli vedl delší dobu a jsem rád, že jsme se domluvili. Nebýt této dohody, dopravní situace v Přerově by se ještě více vyhrotila,“ uvedl na závěr radní Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…