Přerov: Na co má spotřebitel právo? A jak se nenechat napálit? Pracovníci ČOI budou radit Přerovanům

31.01.2023 20:51 | Tisková zpráva

Obnovenou službu poradny České obchodní inspekce mohou každý první čtvrtek v měsíci využívat Přerované. Prozatím se rozjel zkušební provoz, a když bude mezi občany zájem, tak služba zůstane zachována natrvalo.

Přerov: Na co má spotřebitel právo? A jak se nenechat napálit? Pracovníci ČOI budou radit Přerovanům
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Poradna, která je bezplatná, přerušila svou činnost v dubnu roku 2020 na základě protiepidemických opatření, teď se znovu otevírá po téměř dvou letech. Kdo se chce poradit, může přijít už tento čtvrtek 2. února. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

Jak postupovat při uplatnění odpovědnosti za vady výrobků - a jaké  jsou povinnosti prodávajícího? Jak si počínat při reklamaci u zakoupeného zboží na „předváděcích akcích“? A jak jednat při uzavření kupní smlouvy? Na co má vlastně spotřebitel právo a co mu prodávající sdělit nemusí? Co požadovat od podnikatele při uzavření „smlouvy o dílo“? Jaké má spotřebitel možnosti, když se dozví v médiích, že zakoupený výrobek může být „nebezpečný“? Co musí být uvedeno na výrobku a kdy musí prodávající vydat doklad o zakoupení zboží nebo poskytnuté službě? Jaká máme práva při nákupu přes on-line tržiště? Na tyto a další otázky budou pracovníci olomoucké pobočky ČOI odpovídat zájemcům ve čtvrtek 2. února od 12 do 15 hodin na adrese Smetanova 7 – kancelář 314.

„V červnu vyhodnotíme, jestli je mezi Přerovany o službu zájem. Bude-li poradna efektivní, tak ji budeme zajišťovat dál, v opačném případě činnost ukončíme. Prozatím počítáme, že otevřena bude ještě 2. března, 6. dubna, 4. května a 1. června,“ uvedla vedoucí živnostenského úřadu Dana Bartlová.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…