Přerov: O zřízení mobilního odběrného místa jednal primátor se zástupci nemocnice

24.03.2020 14:47

Město Přerov se stále v tabulkách s počty nakažených koronavirem drží na nule, primátor města Petr Měřínský proto občany nabádá, aby nikam zbytečně necestovali, neshlukovali se a důsledně dodržovali pravidla karantény, aby „nula“ vydržela co nejdéle.

Přerov: O zřízení mobilního odběrného místa jednal primátor se zástupci nemocnice
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Krizový štáb, který první muž radnice včera svolal, se dohodl na dalších postupech – mimo těch již dříve zveřejněných. Informujeme, že:

  • Včera odpoledne primátor města jednal se zástupci společnosti AGEL, která v Přerově provozuje nemocnici, o zřízení mobilního odběrného místa, kde by si obyvatelé s klinickými příznaky mohli na doporučení lékařů nechat udělat testy. Kde a za jakých podmínek bude toto odběrné místo fungovat, zveřejníme následně.
  • Platí, že občané, kteří mají příznaky (teplotu, kašel, dušnost), mají telefonicky kontaktovat svého lékaře, ten jim pošle doporučení k odběrům, s tímto se dostaví na testovací místo v přerovské nemocnici – ale automaticky platí, že tito testovaní „jdou“ – nehledě na výsledek testu – do čtrnáctidenní domácí karantény, kterou musejí striktně dodržovat.
  • Oddělení krizového řízení přerovského magistrátu předává zástupcům obcí ORP dezinfekci určenou pracovníkům obcí a jejich organizací, městské policii, dobrovolným hasičům a dalším složkám, pracujícím v terénu. Ochranné prostředky (roušky) zatím město k distribuci nemá. Bude-li zásilka ústenek od státu, určená veřejnosti, na magistrát doručena, budou občané informováni o formě distribuce.
  • Včera se otevřela mateřská školka U Tenisu, která je určena dětem rodičů, kteří pracují v nemocnici, lékárně, u hasičů, policie a dalších složek. V tuto chvíli tam pobývají čtyři děti, zařízení je připraveno k péči také o další děti rodičů z těchto složek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …