Přerov: Ovoce, pečivo i příbor bude dětem vydávat v jídelnách obsluha

31.08.2020 10:11

Také přerovští žáci se musejí připravit na opatření, která na ně v souvislosti s preventivními opatřeními proti koronaviru čekají. Tástupci města se sešli s řediteli škol, aby si navzájem vyjasnili, jak budou první dny nového školního roku vypadat.

Přerov: Ovoce, pečivo i příbor bude dětem vydávat v jídelnách obsluha
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Padlo několik rozhodnutí a doporučení, s nimiž budou seznámeni jak školáci, tak i jejich rodiče. Můžeme je ujistit, že školy jsou předzásobeny hygienickými i desinfekčními prostředky, které budou ve větší míře používat,“ potvrdil náměstek pro školství Petr Kouba.

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí

V úterý 1. září bude v osmi základních školách zahájeno běžné prezenční vyučování. „Smíšená či distanční výuka zatím není v plánu – ta by přišla na řadu až v případě karantény či mimořádných opatření,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová. Prvňáčci přijdou první den do školy s rodiči na půl deváté nebo na devět – o přesném čase jednotlivé školy už zástupce dětí informovaly. „Když bude hezké počasí, uskuteční se hromadné slavnostní přivítání před vstupem do školy, na dvoře nebo zahradě. Pak se děti rozejdou do tříd,“ doplnil náměstek Kouba. Žáci druhých až devátých tříd budou sedět v lavicích už od osmi hodin a nejsou stanovena žádná závazná plošná pravidla pro organizaci jejich vstupu do budovy – jako tomu bylo na jaře.

Ředitelé škol byli na schůzce rovněž instruováni, aby zařídili časté větrání tříd, a aby děti byly poučeny o nutnosti umývat si preventivně ruce i několikrát za den. V budově prozatím není povinné nosit roušky – ovšem v případě, že by byl okres zařazen na dnes už známém semaforu do „oranžové“, přijde s tímto opatřením i nutnost chránit si dýchací cesty. „Rodiče zajímá také to, jestli vyžadujeme prohlášení o bezinfekčnosti, takže je mohu ujistit, že nic takového od nich neočekáváme,“ doplnila vedoucí odboru Pospíšilová.

Jistá omezení ale čekají na děti v jídelnách. Při výdeji obědů nebude školákům umožněn samoobslužný výdej, což prakticky znamená, že si sami nemohou vzít ovoce či pečivo. A zapovězeno je i braní si příboru, ten jim bude vydávat přítomná obsluha. „Uvažovali jsme, že by si děti nosily lžičku, vidličku a nůž z domu, ale z tohoto nápadu jsme nakonec ustoupili. Obsluha strávníkům příbor vydá,“ sdělil na závěr náměstek Kouba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…