Přerov: Panelový dům čeká na zateplení, zbytečné schodišťové lodžie zmizí

19.05.2020 6:32

Rekonstrukcí projde dům na Kopaninách s čísly popisnými 8, 10, 12 a 14. Objekt čeká úprava fasády včetně zateplení a odstranění balkónů.

Přerov: Panelový dům čeká na zateplení, zbytečné schodišťové lodžie zmizí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V tuto chvíli radní vyzvali pět stavebních firem, aby předložily svou finanční nabídku – předpokládaná hodnota se zastavila na částce 5 a půl milionu korun. Firma, která se pustí do práce, bude mít na realizaci 112 kalendářních dnů.

Stavební úpravy mají spočívat v zateplení severního průčelí, má dojít rovněž ke zrušení stávajících schodišťových lodžií.  „Stěna mezi podestou a lodžií bude vybourána a zábradlí lodžie bude zazděno tvárnicemi. Prostor schodiště prosvětlíme novými plastovými okny,“ uvedl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu. Dům má pět nadzemních podlaží, do čtvrtého podlaží jde o typický panelák - páté je vlastně dodatečná střešní nástavba s obvodovými stěnami z pórobetonových tvárnic.

Panelák, postavený zhruba před čtyřiceti lety, má od roku 2009 zateplenou jižní část domu a také jeho štít, na další úpravy ale ještě čeká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…