Přerov: Po Velikonocích začne oprava kanalizace a parovodu, některé ulice potrápí zákaz stání

20.04.2019 21:32

Další dopravní omezení ovlivní v následujících dnech život v Přerově. První se týká ulice Optiky a třídy generála Janouška, kde je od 23. dubna do 17. května naplánována oprava kanalizace. Za druhým omezením stojí rekonstrukce parovodu na horkovod v okolí ulic Tržní, Velké Novosady, Fügnerova a Mervartova – ta začne rovněž v úterý 23. dubna a potrvá do 12. května. Na řidiče nečekají uzavírky, ale dočasný zákaz zastavení vozidel.

Přerov: Po Velikonocích začne oprava kanalizace a parovodu, některé ulice potrápí zákaz stání
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Kvůli opravám nebudou moci motoristé parkovat v ulici Optiky – zákaz platí od křižovatky s třídou generála Janouška až po křižovatku s ulicí Vaňkova. Nesmí tu stát ani zastavovat žádná auta, vyjma vozidel stavby,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Motoristé tudy mohou se zvýšenou opatrností projíždět - problém ale pocítí rezidenti, kteří na silnici parkují auta. „Po dobu uzavírky, tedy od 23. dubna do 17. května, jim umožníme parkovat v areálu Domova pro seniory v ulici Optiky. Je to jediné řešení, jak situaci alespoň trochu zmírnit,“ konstatoval radní Navrátil.

Po Velikonočním pondělí zasáhne zákazová značka rovněž motoristy, kteří jsou zvyklí odstavovat svá auta v okolí Polní ulice – od prodejny OBI směrem na ulice Tržní a Velké Novosady dojde k výkopovým pracím, spojeným s rekonstrukcí parovodní soustavy, a to přinese další omezení. „Upozorňujeme, že v ulicích Fügnerova a Mervartova narazí řidiči na značku zákaz stání. Tři týdny tam motoristé nezaparkují,“ doplnil Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu. Rekonstrukce parovodu na horkovod je velkou akcí společnosti Veolia – a Přerované budou muset v souvislosti s touto stavbou počítat s dopravním omezením i v dalších termínech a lokalitách. Zřejmě už v červenci a v srpnu se tato akce dotkne i nábřeží Edvarda Beneše – prostoru mezi ulicí Mervartova a mostem Míru, kde je stávající parovod veden jízdním pruhem komunikace, takže rekonstrukce si vyžádá částečnou uzavírku, případně jednosměrný provoz.

V současné době se musejí přerovští motoristé vyrovnat už s několika uzavírkami. Od poloviny března je na čtyři měsíce uzavřena páteřní komunikace v Polní ulici, která prochází rozšířením na čtyři pruhy. A rekonstrukce kanalizačního sběrače uzavřela 15. dubna na tři měsíce i krajské silnice v ulicích Brabansko a Za Mlýnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…