Přerov: Před budovou školy v Palackého ulici vznikne nová autobusová zastávka

01.05.2019 16:58

Autobusová zastávka před Koner barem v Palackého ulici, která je po celou dobu vedena jako provizorní, se do konce roku stane minulostí. Nebude ale zrušena bez náhrady.

Přerov: Před budovou školy v Palackého ulici vznikne nová autobusová zastávka
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Stanoviště pro cestující se přesune o dvě stě metrů dál – před budovu s adresou Palackého 19, kde dříve sídlila Živnostenská škola. Radní města už schválili zahájení výběrového řízení na zakázku, odsouhlasili i seznam stavebních firem, které budou vyzvány k předložení nabídky. Zastřešená zastávka přijde zhruba na milion osm set tisíc korun.

„Zastávka v Palackého ulici tu sice byla několik let, ale vždy byla brána jako dočasná. Její umístění za křižovatkou není bezpečné, jsou tam špatné rozhledové podmínky. Neskýtá ani pohodlí cestujícím, protože kromě lavičky tu nemají žádné zázemí,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Nová zastávka před školou, která bude splňovat všechny požadované parametry, bude mít záliv ze žulové kostky o šířce 2, 75 metrů. Její součástí bude i přístřešek pro cestující, který bude umístěn mimo průchozí prostor nástupiště.

V současné době je kousek od plánované zastávky silniční stožár – ten bude demontován a přeložen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…