Přerov: Předmostí získá nové osvětlení

17.01.2018 15:15

Nové osvětlení získají letos některé ulice v místní části Přerova – v Předmostí. Jednadvacet žárově zinkových stožárů bude instalováno v ulicích Sportovní, Tyršova a U dráhy, kde se nachází rodinná zástavba. Změna se dotkne i ulice Popovická, kde dojde k propojení na stávající vzdušný rozvod veřejného osvětlení.

Přerov: Předmostí získá nové osvětlení
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Až dosud měly domky vedeny rozvody nízkého napětí ve sloupech, na nichž byly nainstalovány lampy, které ulici osvětlovaly. Teď se ČEZ rozhodl pro moderní řešení – napětí vede podzemní cestou. Nové stožáry budou rozmístěny v délce trasy, která činí skoro 600 metrů – a za nové osvětlení dá město téměř 664 tisíc korun včetně DPH.

Stejnou přeložkou veřejného osvětlení prošla v roce 2017 i přerovská ulice Svépomoc (na snímku), která se touto úpravou „zbavila“ drátů, vedoucích od sloupu ke sloupu – a to v těsné blízkosti střech rodinných domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…