Přerov: Škola na Trávníku končí s opravou elektroinstalace, ještě ji čeká vybudování odborných učeben

28.08.2021 20:45

Do finále míří v těchto dnech opravy přerovských škol a školek, které v průběhu prázdnin obsadily stavební firmy. Největším zásahem, spočívajícím ve výměně silnoproudé elektroinstalace, prošla Základní škola Trávník.

Přerov: Škola na Trávníku končí s opravou elektroinstalace, ještě ji čeká vybudování odborných učeben
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Rodiče byli informováni, že děti půjdou do školy až v pondělí 6. září. Firma školu předá v termínu, tedy do 31. srpna, ale pak bude potřeba ještě všechny prostory uklidit,“ vysvětlil přerovský primátor Petr Měřínský.

Oprava silnoproudé elektroinstalace, která přišla na 28 milionů korun, započala už vloni v létě, kdy byla provedena část prací v objektu jídelny, kuchyně, skladů a tělocvičny. Do konce letošních prázdnin už budou mít novou elektroinstalaci všechny prostory. Škola, která slouží dětem od roku 1977, navíc čeká na další investici, která se už v těchto dnech plánuje. „Řídicí výbor ITI Olomoucké aglomerace nám před pár dny přiznal pro Základní školu Trávník dotaci ve výši 15 milionů 402 tisíc korun, za kterou v průběhu prázdnin roku 2022 vybudujeme v této škole čtyři nové učebny - pro výuku biologie, geografie a dvě pro informatiku. Celkové náklady budou ve výši 18 a půl milionu korun, takže 3 miliony přispěje do této investice město Přerov,“ oznámil náměstek pro školství Petr Kouba. V celkové částce jsou započítány i bezbariérové úpravy – upraven má být vstup u hlavního vchodu, v interiéru bude přístup do jednotlivých podlaží zajištěn formou schodolezu, vznikne tu bezbariérové WC.

Díky mnohamilionovým podporám z ITI se už v minulých letech pořídily učebny, včetně nábytku a pomůcek, i v jiných přerovských školách. Školy Velká Dlážka, Boženy Němcové, Svisle, U Tenisu, Za Mlýnem a J. A. Komenského v Předmostí mají odborné třídy za téměř 60 milionů korun. „V tuto chvíli nám chybí jen příspěvek pro poslední základku zřizovanou městem. Pro školu Želatovská se pokusíme zabojovat v dalším rozpočtovacím období, protože i tam chceme za 13 milionů zřídit a vybavit nové učebny,“ konstatoval náměstek Kouba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…