Přerov: Škola na Trávníku končí s opravou elektroinstalace, ještě ji čeká vybudování odborných učeben

28.08.2021 20:45

Do finále míří v těchto dnech opravy přerovských škol a školek, které v průběhu prázdnin obsadily stavební firmy. Největším zásahem, spočívajícím ve výměně silnoproudé elektroinstalace, prošla Základní škola Trávník.

Přerov: Škola na Trávníku končí s opravou elektroinstalace, ještě ji čeká vybudování odborných učeben
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Rodiče byli informováni, že děti půjdou do školy až v pondělí 6. září. Firma školu předá v termínu, tedy do 31. srpna, ale pak bude potřeba ještě všechny prostory uklidit,“ vysvětlil přerovský primátor Petr Měřínský.

Oprava silnoproudé elektroinstalace, která přišla na 28 milionů korun, započala už vloni v létě, kdy byla provedena část prací v objektu jídelny, kuchyně, skladů a tělocvičny. Do konce letošních prázdnin už budou mít novou elektroinstalaci všechny prostory. Škola, která slouží dětem od roku 1977, navíc čeká na další investici, která se už v těchto dnech plánuje. „Řídicí výbor ITI Olomoucké aglomerace nám před pár dny přiznal pro Základní školu Trávník dotaci ve výši 15 milionů 402 tisíc korun, za kterou v průběhu prázdnin roku 2022 vybudujeme v této škole čtyři nové učebny - pro výuku biologie, geografie a dvě pro informatiku. Celkové náklady budou ve výši 18 a půl milionu korun, takže 3 miliony přispěje do této investice město Přerov,“ oznámil náměstek pro školství Petr Kouba. V celkové částce jsou započítány i bezbariérové úpravy – upraven má být vstup u hlavního vchodu, v interiéru bude přístup do jednotlivých podlaží zajištěn formou schodolezu, vznikne tu bezbariérové WC.

Díky mnohamilionovým podporám z ITI se už v minulých letech pořídily učebny, včetně nábytku a pomůcek, i v jiných přerovských školách. Školy Velká Dlážka, Boženy Němcové, Svisle, U Tenisu, Za Mlýnem a J. A. Komenského v Předmostí mají odborné třídy za téměř 60 milionů korun. „V tuto chvíli nám chybí jen příspěvek pro poslední základku zřizovanou městem. Pro školu Želatovská se pokusíme zabojovat v dalším rozpočtovacím období, protože i tam chceme za 13 milionů zřídit a vybavit nové učebny,“ konstatoval náměstek Kouba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…